Indijski outsourcing div otvorio novu poslovnu jedinicu u Karlovcu

Autor: Bernard Ivezić , 25. travanj 2017. u 16:33
Poslovni prostor je u centru grada/Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Predsjednik Infosysa Ravi Kumar S. otvorio je regionalni R&D centar kompanije koja ima godišnji promet od 10 mlrd. dolara.

Predsjednik i zamjenik operativnog direktora indijskog outsourcing diva Infosysa Ravi Kumar S. u Karlovcu je jučer svečano otvorio glavni korporacijin R&D odjel za inženjerske usluge u istočnoj Europi.

Otvorenju su prisustvovali i Sudip Singh, stariji potpredsjednik tvrtke, veleposlanik Indije u RH Sandeep Kumar i Bogdan Trbojević, rukovoditelj Infosysa u Hrvatskoj. "Naglasak poslovanja bit će na objedinjavanju usluga savjetovanja te informatičkih i inženjerskih vještina na područjima proizvodnje energije, projektiranja i razvoja velikih plinskih i parnih turbina, digitalnih rješenja za usluge i održavanje te razvoju naprednih inženjerskih softverskih alata", kaže Ravi Kumar S.

Infosys je još lani u Karlovcu postavio svoje regionalno sjedište. Indijska korporacija, koja ima godišnji promet veći od 10 milijardi dolara, preuzela je radnike francuskog industrijskog diva Alstoma, nakon što ga je preuzeo američki GM. Infosys je tako došao do 85 visokostručnih inženjera koji su počeli raditi u odjelu plinskih turbina. Preuzimanje je dio šireg posla koji je Infosys dogovorio s talijanskom Ansaldo Energijom, koja je veliki korisnik usluga karlovačkih inženjera pa su Indijci zadržali i stručnjake i izvozne poslove.

 

Kumar S.

Cilj nam je ulagati u centre i zapošljavati lokalne stručnjake.

Osim u Hrvatskoj, Infosys je sličan centar otvorio i u Rusiji. Korporacija sve dosad nije otkrivala koliko zaposlenih planira imati u Hrvatskoj kao ni što planira s novim operacijama u Hrvatskoj i Rusiji, a gdje su zaposlili ukupno 180 vrhunskih inženjera. Nova poslovna jedinica u Karlovcu dio je mreže od 16 operacija Infosysa u Europi, gdje korporacija ima velike planove u idućih nekoliko godina. Ravi Kumar S. ističe da mu je iznimno važna suradnja s lokalnim stručnjacima.

"Cilj nam je uvijek nastaviti s ulaganjima u razvoj stručnih centara diljem svijeta, i to zapošljavanjem lokalnih stručnjaka te širenjem tih centara, pa smo zainteresirani i za partnerstva s lokalnim akademskim institucijama. Želimo surađivati i s klijentima na zajedničkim inovacijama te poboljšavati partnerski ekosustav kako bismo razvijali kvalificirane zaposlenike za osmišljavanje usluga nove generacija", kaže on.

Komentirajte prvi

New Report

Close