INA proširila maloprodajnu mrežu u susjednoj zemlji: Upravljat će sa 11 punionica

Foto: Zarko Basic/PIXSELL Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Kako se ističe u priopćenju, INA sada zapošljava oko 150 radnika na maloprodajnim mjestima u toj zemlji, uz tendenciju rasta njihova broja.

Industrija nafte proširila je u Crnoj Gori svoju maloprodajnu mrežu kupnjom pet maloprodajnih lokacija kompanije Pavgord CG, a nakon puštanja svih lokacija u funkciju, upravljat će s 11 maloprodajnih mjesta u toj zemlji te povećati svoj tržišni udjel na otprilike 15 posto, izvijestili su u petak iz te kompanije.

Transakciju kupnje pet atraktivnih maloprodajnih lokacija kompanije Pavgord CG, čija se vrijednost ne navodi u priopćenju, odobrio je regulator za zaštitu tržišnog natjecanja.

Kupljene lokacije nalaze se u Kotoru (u Radanovićima i Škaljarima), Podgorici, Bijelom Polju i Mojkovcu, dok Ina već ima mrežu postojećih lokacija u Podgorici, Tivtu te Pljevljima. 

Tom akvizicijom INA se dodatno pozicionirala na tržištu Crne Gore - u odnosu na 2017. kada je imala 1 posto udjela na tržištu, sada će njezin tržišni udjel dosegnuti oko 15 posto.

Tu poslovnu odluku Uprava Ine donijela je na temelju dobrog poznavanja tržišnih prilika u Crnoj Gori, a s ciljem daljnje izgradnje vodeće regionalne pozicije koja može imati pozitivan utjecaj na Inino poslovanje te plasman visokokvalitetnih Ininih proizvoda na tom tržištu, kaže se u priopćenju.

Također, u kompaniji planiraju daljnje širenje maloprodajne mreže na crnogorskom tržištu te njezin razvoj uvođenjem široke lepeze usluga poput gastro koncepta Fresh Corner.

"Dosadašnja iskustva govore nam da kupci u Crnoj Gori cijene kvalitetu Ininih goriva te ostalih proizvoda i usluga. Zbog toga u srednjem roku želimo postati jedan od najvažnijih igrača na crnogorskom tržištu maloprodaje derivata. To je u skladu sa strategijom Ine koja želi ojačati svoju poziciju vodećeg regionalnog brenda", izjavio je Darko Markotić, operativni direktor Usluga kupcima i maloprodaje Ine.   

Kako se ističe u priopćenju, INA sada zapošljava oko 150 radnika na maloprodajnim mjestima u toj zemlji, uz tendenciju rasta njihova broja.  

Komentari (2)
 • zez1
  zez1 12:17 16.3.2019.

  Zato daju otkaze inženjerima u Rijeci. Zatvoriti će i Rijeku.

  Njima trebaju samo jeftini prodavači na pumpama do 3.000 kn.

  Hvala “hrvatskoj” vladi koja brine o interesima MAĐARA.

 • dragon2000
  dragon2000 1:06 16.3.2019.

  Vlasnici Mađari trljaju ruke.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve