Ina i Rox pregovarat će do kraja godine

Autor: Igor Vukić , 30. studeni 2008. u 22:00

Ne bude li dogovora, Ivan Krištić neće crpke dati u zakup Ini

Ivo Krištić, vlasnik tvrtke Rox koja ima tri benzinske crpke (dvije u Zagrebu i jednu u Modriči), potvrdio je Poslovnom dnevniku da s Inom pregovara o njihovu davanju u zakup.

Postigne li se dogovor, a pregovarat će se do kraja godine, crpke bi nastavile poslovati pod Ininim brendom. Krištić objašnjava kako je malim trgovcima naftnim derivatima sve teže jer treba ulagati u marketing i boriti se s rastom troškova, što velike kompanije mogu lakše podnijeti. Roxove pumpe na zagrebačkoj Slavonskoj aveniji na odličnom su mjestu, na najprometnijoj hrvatskoj cesti kojom prođe više od 40.000 vozila dnevno. Iako je imao ponude od svih velikih naftnih tvrtki koje su dolazile u Hrvatsku, Krištić se odlučio za pregovore s Inom, jer njoj već godinama prodaje autokozmetiku i druge proizvode koje se obično prodaju na benzinskim crpkama. Na to otpada glavnina ukupnog prihoda tvrtke koji godišnje iznosi 120 milijuna kuna. Primjerice, upaljače sa sličicama manekenki u dresovima hrvatske nogometne reprezentacije prodao je ove godine u 200.000 komada. Krištić, 45-godišnji poduzetnik rodom iz Orašja, otvorio je 1990. u Modriči jednu od prvih privatnih benzinskih crpki u Jugoslaviji. Ako ne uspiju pregovori s Inom, nastavit će dalje sam sa svojim crpkama.Uz njih, na lokaciji u Slavonskoj aveniji planira i gradnju dodatnih sadržaja poput motela i proširene trgovine, dok bi skladište preselio jer je lokacija postala preskupa. S investitorima iz Austrije htio bi izgraditi reprezentativni ulaz u Zagreb s istočne strane.

Činjenice

‘Mirisni borići’
Rox je zastupnik popularnih mirisnih borića Wunderbaum, ekskluzivni uvoznik spreja WD-40 i drugih proizvoda. U skladištu ima 4000 artikala koje plasira i kroz trgovačke lance.

Komentirajte prvi

New Report

Close