‘Ina i Mol zajedno imaju dobre šanse, nadamo se da će biti profitabilni’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. studeni 2012. u 17:27
PXL

Mađarska i Hrvatska predane su jačanju suradnje INE i Mol-a kako bi konzorcij te dvije tvrtke ostao ključan igrač na regionalnom energetskom tržištu.

Mađarska i Hrvatska predane su jačanju suradnje INE i Mol-a kako bi konzorcij te dvije tvrtke ostao ključan igrač na regionalnom energetskom tržištu, zaključili su u petak u Budimpešti zamjenik hrvatske ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović i mađarski državni tajnik za vanjske i parlamentarne poslove Zsolt Nemeth.

Dvojica dužnosnika razgovarala su na sjednici Mješovitog odbora za suradnju između hrvatske i mađarske vlade koja je održana prvi puta nakon četiri godine, navodi mađarska novinska agencija MTI.

Nemeth je na konferenciji za novinare rekao da partnerstvo dviju kompanija ima dobre šanse i dodao da se o pojedinostima te suradnje nije razgovaralo, a Klisović izrazio nadu da će i INA i Mol poslovati profitabilno, navodi MTI.

Hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) priopćilo je kako je na sjednici, kojoj su predsjedali Klisović i Nemeth, ocijenjeno da dvije zemlje nastavljaju suradnju na temelju tradicionalno snažnih bilateralnih odnosa.

"Hrvatsku i Mađarsku veže ne samo zajednička prošlost, već i zajednička, europska budućnost, a kao dvije srednjoeuropske, susjedne zemlje, Hrvatska i Mađarska nastavljaju suradnju na temeljima tradicionalno snažnih bilateralnih odnosa'', rekao je Klisović, prema priopćenju.

Na sedmoj sjednici odbora, čiji je cilj jačanje institucionalne i međuresorne suradnje, promicanja europskih, regionalnih i bilateralnih projekata, Klisović i Nemeth su se dogovorili da će težiti češćem, godišnjem održavanju sjednica odbora te da će se sljedeća održati u drugoj polovici iduće godine u Hrvatskoj.

Sjednica u Budimpešti ukazala je na vrlo sadržajnu i dinamičnu suradnju dviju država u poslovima povezanima s EU-om, područjima vojne i policijsko-konzularne suradnje, gospodarske suradnje, suradnje u energetici, prometne i poljoprivredne suradnje, suradnje u području turizma, malog i srednjeg poduzetništva, zaštite okoliša i prirode, kao i suradnje u području kulture, obrazovanja, prostornog uređenja, zdravstva, razminiranja, suradnje službi za zaštitu i spašavanje, te u području zaštite manjina, navodi se u priopćenju MVEP-a.

Uoči održavanja sjednice međuvladinog odbora Klisović je održao odvojene bilateralne političke konzultacije s Nemethom, a sastao se i s državnom tajnicom za europske poslove u MVP Mađarske Eniko Gyori.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Znači neće biti otpuštanja u INI sljedeće dvije godine.

Juuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuupi !

Nikad nisam bio sretniji. Uspio sam da ljudi ne završe na cesti.

A još prošli tjedan nam je bilo rečeno da će nas polovicu otpustiti.

Hvala Hrvatskoj Vladi što se je zauzela za Hrvatske radnike.

Znači INA SE vraća natrag na svoja tržišta koji je bio preuzeo MOL u suradnji s RUSIMA.

Naša vanjska diplomacija je zakon.

Hvala.

Sada više pisati ne moram.

[emo_smijesak][emo_smijesak][emo_smijesak][emo_smijesak][emo_smijesak][emo_smijesak][emo_palacg][emo_palacg][emo_palacg][emo_palacg][emo_palacg]

IDEM SE NAPITI I POD DEKU SE GRIJATI I SLUŠATI SVOJU MUZU.[emo_plazi]

New Report

Close