IGH u ofenzivi na 15 tendera vrijednih pola milijarde kuna

Autor: Suzana Varošanec , 08. studeni 2017. u 08:14
Najvredniji su natječaji u cestovnoj infrastrukturi u Rumunjskoj gdje su predali ponude na dva tendera/Thinkstock

Za izvozni ekspanziju kompanija bi mogla zatražiti i podršku HBOR-a, potvrdio je Paladina.

Institut IGH na valu podrške vjerovnika planu restrukturiranju u sklopu predstečajne nagodbe na pragu je da u cijelosti iskoristi svoj garantni okvir za sklapanje novih poslova u čemu ga prate Zaba i još dvije manje banke.

U ekspandiranju poslovanja težište je na izvoznim poslovima za koje nije isključeno da će potražiti podršku HABOR-a, što je potvrdio predsjednik Uprave IGH-a Ivan Paladina na predstavljanju poslovnih rezultata. Pohvalivši se s nizom pokazatelja Paladina je ukazao na uzlaznu putanju u poslovanju: prihodi u prvih 9 mjeseci veći su za 48% u odnosu na isto razdoblje lani, a procjenjuje da će 2017. donijeti 211 milijuna kuna prihoda, veću od 30 milijuna kuna EBITDA i dobit. 

Inženjeri najveći kapital
IGH ima 550 zaposlenika od kojih 60% je inženjerski kadar, koji je najveći kapital, ujedno i lojalan poslodavcu jer je u proteklom razdoblju, od inženjera koji su napustili tvrtku, samo jedan inženjer otišao u inozemstvo. Planove za blisku budućnost tvrtke Paladino vezuje uz top 15 tendera (svega 4 u RH) gdje 'pikira' ukupno 500 milijuna kuna vrijedne projekte, od čega se na IGH-a odnosi 300 mil. kuna. A da i trećinu dobije, ostvario bi jako dobar rezultat u prilog popunjene knjige poslova.

 

150 milijuna

kuna vrijedni su natječaji kroz koje se IGH natječe u Rumunjskoj

Trenutna razina ugovorenih, a neizvršenih poslova iznosi 275 milijuna kn, a za pet-šest njih može se očekivati rezultat do kraja godine. Najvredniji su natječaji u cestovnoj infrastrukturi u Rumunjskoj gdje su predali ponude na dva tendera, treći je u pripremi, a ukupna procijenjena vrijednost je oko 150 mil. kuna, s time da IGH-ov udio iznosi 100 posto. "Lani su glavna izvozna tržišta bila Kosovo i BiH, sad je Gruzija s udjelom od 27%, a ne bih se iznenadio da u strukturi prihoda u 2018. velik dio bude Rumunjska", kaže Paladina dodajući da se sve više okreću projektima hidrotehnike, ekologije i gospodarenja vodama. 

Zalog za budućnost
U četiri aktualna projekta iz područja vodoprivrede (Varaždin, Poreč, Zagreb i Jastrebarsko) upravo stječe važne reference, pa su oni po njemu "zalog za budućnost u projektima aglomeracije". Potvrdio je i da se uredno plaćaju obveze iz predstečajne nagodbe nefinancijskim vjerovnicima, a bankama kamate. Za otplatu glavnice u ovoj i idućoj godini u tijeku su pregovori "s tvrtkama i bankama koje su otkupile potraživanja, pa se traže modaliteti za rasterećenje cash flowa za ostatak 2017. i cijelu 2018. jer se preklapaju rate prema dobavljačima i financijskim vjerovnicima". 

Komentari (4)
Pogledajte sve

“Planove za blisku budućnost tvrtke Paladino vezuje uz top 15 tendera (svega 4 u RH) gdje ‘pikira’ ukupno 500 milijuna kuna vrijedne projekte, od čega se na IGH-a odnosi 300 mil. kuna. A da i trećinu dobije, ostvario bi jako dobar rezultat u prilog popunjene knjige poslova.”
A tek da polovicu poslova dobije? Pitanje važnije od svega je koliko je poslova odrađeno korektno, bez kašnjenja i pomicanja rokova i naplaćeno. Ovo je poslovanje sve po principu…AKO, DA, PROCJENJUJE SE.
Po staroj špranci djeluju i dalje. Velike najave po novinama, planovi a na kraju ništa od svega.


Kaze da je u proteklom periodu samo jedan inzenjer napustio IGH, pretpostavljam da je taj period tjedan dana. Znam na desetine inzenjera koji su napustili IGH zbog iznimnog loseg stanja.

Jesam li to za njih ili neku drugu firmu cuo da magistrima nudi 3k i nesto? Lol. A sto ovdje nije u losem stanju?

Kaze da je u proteklom periodu samo jedan inzenjer napustio IGH, pretpostavljam da je taj period tjedan dana. Znam na desetine inzenjera koji su napustili IGH zbog iznimnog loseg stanja.

New Report

Close