IGH će knjigu poslova popuniti u zadnjem kvartalu

Autor: Suzana Varošanec , 30. listopad 2017. u 22:00
Predsjednik Uprave Ivan Paladin/D. Višnjić/PIXSELL

Pozitivni već pet tromjesečja, prihodi 178 mil. kn od čega trećina iz izvoza, dobit 9,7 milijuna.

Institut IGH bilježi promjenu trenda u skladu s najavama te ostvaruje pozitivna kretanja u pet uzastopnih kvartala kroz poslovanje s operativnom dobiti, komentirao je predsjednik Uprave IGH-a Ivan Paladina objavljene devetomjesečne rezultate Grupe. u devet mjeseci ostvareno je 9,7 mil. kuna neto dobiti, dok je u istom razdoblju lani zabilježeno 14,3 milijuna kuna gubitka.

Glavni razlog preokreta predstavlja rast ukupnih prihoda od 51% – na 178 milijuna kuna, od čega je praktički trećina generirana izvoznim aktivnostima. Prednjače ino-prihodi na tržištima Gruzije, Kosova i BiH.  "Stanje ugovora ocjenjujem dobrim: IGH na dan 30. rujna ima aktivnih, a neizvršenih poslova u vrijednosti 274,5 milijuna kuna, 17% manje nego na kraju 2016., ali i 30% više nego na početku 2016.

Pred nama je intenzivno razdoblje ugovaranja. U zadnjem kvartalu 2016. značajno više ugovorili smo nego u tri prethodna, a očekujemo i da će sljedeći kvartal biti intenzivan i vrlo uspješan", kaže Paladina. Doznajemo i da su 20-ak milijuna kuna vrijedni poslovi koje su dobili na nekoliko natječaja, no kako je potpisivanje ugovora u tijeku nisu uključeni u izvješće.

Također, 30-ak milijuna kuna ukupno su vrijedne ponude za više poslova za koje se čini da će IGH-u biti dodijeljeni kao najpovoljnijem ponuđaču, a još je i nekoliko značajnih natječaja. Uskoro se očekuje plaćanje osme od 10 rata starog duga dobavljačima i državi, dok s bankama traju pregovori o konačnom modelu dodatnog financijskog restrukturiranja.

Komentirajte prvi

New Report

Close