IEDC Bled jedan od četiri finalista za najinovativniji svjetski MBA program

Autor: Poslovni dnevnik , 15. listopad 2012. u 22:00
MBA studij na IEDC-Poslovnoj školi Bled za mnoge uspješne menadžere predstavlja važnu odskočnu dasku u njihovim karijerama

Nagradu za inovacije uvela je Međunarodna udruga studija MBA kako bi nagradila školu koja vodi studijske programe MBA s drukčijim, inovativnim i kreativnim pristupom; 17. listopada u Londonu će žiri odlučiti koja škola će dobiti tu prestižnu nagradu.

Međunarodna udruga MBA studija (AMBA) jedina je udruga stručnih članova za studente i diplomante MBA-a, akreditirane poslovne škole i one zaposlene u programu MBA, a osnovana je 1967. godine. Njezina akreditacijska usluga predstavlja svjetsku normu za sve programe MBA-a, DBA-a i MBM-a, a akreditirala je 700 programa u 198 poslovnih škola diljem svijeta. Prošle je godine Međunarodna udruga MBA studija uvela MBA nagradu za inovaciju kako bi se prepoznale poslovne škole s uzbudljivom novom inovativnom i originalnom praksom. Ove je godine IEDC-Poslovna škola Bled jedna od četiri finalista za MBA nagradu za inovaciju za 2012. zajedno s INSEAD-om iz Francuske, kineskom Wuhan University Economics and Management School te školom Arthur Lok Jack Graduate School of Business iz Trinidada i Tobaga.

Nove ideje i koncepti

"Finalisti su odličan primjer ponuđenoga raznolikog raspona inovacije MBA programa u cijelom svijetu koje je akreditirala Međunarodna udruga MBA studija", izjavio je Sir Paul Judge, predsjednik AMBA i predsjednik sudačkog vijeća koje dodjeljuje nagradu, te dodao: "Finalisti MBA nagrade za inovaciju stvorili su najkvalitetnije MBA programe koji su inovativni u svojem sadržaju te su riskirali uvođenjem novih ideja i koncepata." Obrazovne ustanove imaju veliku odgovornost jer predstavljaju mjesta stvaranja i širenja novog znanja te pomažu studentima da daju znatan doprinos boljitku svijeta. Tako i IEDC-Poslovna škola Bled slijedi svoju viziju. "Razvoj vođa za bolji svijet u kreativnom okruženju za kreativno vođenje", kaže dr. Danica Purg, međunarodna dekanica 2010. godine, koja vodi IEDC-Poslovnu školu Bled od samog početka, tj. 26 godina. Škola je poznata po tome što stvari rade drukčije, pa je tako inovativan pristup u razvoju menadžmenta jedan od glavnih potpornih stupova našeg pristupa. Dr. Ian Sutherland, asistent dekanice za istraživanje na IEDC-Poslovnoj školi Bled objašnjava: "Nominirani smo zbog naše inovacije kombiniranja umjetnosti s obrazovanjem iz rukovođenja i upravljanja. U naš osnovni nastavni plan studijskih programa MBA inkorporirali smo programe iz umjetnosti i rukovođenja.

Uporaba umjetnosti

Na taj način koristimo umjetnost da bismo se pomakli izvan okvira tradicionalnih kognitivnih procesa i znanja povezanih s poslovnim obrazovanjem te pomogli našim studentima da prodube svijest i znanje vezano uz osobni razvoj, odgovornu praksu rukovođenja, kreativnost i inovaciju, složenost upravljanja, promjenu rukovođenja i aspekte rukovođenja utjelovljene u praksi".

Ukratko o MBA programima na IEDC-Poslovnoj školi Bled

IEDC-Poslovna škola Bled nudi poslijediplomsko obrazovanje iskusnim menadžerima i voditeljima. Provodi tri stručna magistarska studijska programa na drugom bolonjskom stupnju. To su: jednogodišnji i dvogodišnji Međunarodni poslijediplomski studij menadžmenta Executive MBA (EMBA)  i Predsjednički MBA koji traje tri godine te je zbog iznimno prilagođenog rasporeda krojen baš za top-menadžment. Okruženje je međunarodno, kako sa strane profesora tako i sa strane studenata. U klasi MBA studenata ima predstavnika u prosjeku iz 10 do 15 država. Direktor studijskih MBA programa na IEDC-Poslovnoj školi Bled je prof. James Ellert, profesor emeritus, s IMD Lausanne, Švicarska. Prof. Ellert bivši je dekan poslovne škole IMD Lausanne te je od samog početka uključen u oblikovanje MBA programa na Bledu, a od 2010. godine je i direktor. Slovi za jednog od najtraženijih profesora financija u svijetu te ima 40 godina iskustva u poslovnom obrazovanju. Savjetovao je brojne tvrtke kao što su Citibank, Nestlé i Nokia. MBA studij na IEDC-Poslovnoj školi Bled za mnoge uspješne menadžere predstavlja važnu odskočnu dasku u njihovim karijerama. Među mnogobrojnim diplomantima su: Mislav Blažić, PBZ Card, predsjednik Uprave; Alen Premužak, Hrvatska Pošta, predsjednik Uprave i Anton Balažič, Mercator, predsjednik Uprave. Diplomanti IEDC-Poslovne škole Bled članovi su razgranate međunarodne mreže alumnija koja ima više od 4200 članova iz 70 država te djeluje kroz 14 lokalnih klubova u različitim europskim državama, a 15. alumni klub IEDC bio je 2. listopada osnovan u Južnoj Africi.IEDC-Poslovna škola Bled sa svojim se studijima MBA za iskusne menadžere uvrstila među 100 najinovativnijih poslovnih škola na svijetu na ljestvici Instituta Aspen iz SAD-a 2010. te ih je u svibnju ove godine pohvalio i prof. Henry Mintzberg, jedan od 50 najutjecajnijih mislioca menadžmenta, inače poznat po svojoj kritici MBA studija, rekavši za slovenski časopis Delo (svibanj 2012.): "Tipični MBA diplomant mladi je čovjek koji nije nikada ničim upravljao, a pritom misli da je naučio/la upravljati time što je sjedio/la dvije godine u učionici studirajući studije slučaja. Diplomant MBA-a IEDC-Poslovne škole Bled nije takav jer je studij u potpunosti drukčiji."

Komentirajte prvi

New Report

Close