Iako je najavljivala poslovni procvat, Iva Majoli je u novim problemima

Autor: Poslovni.hr , 08. prosinac 2017. u 08:59
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Ni godinu dana nakon što je tvrtka Nenada Končara, čiji je otac Danko Končar, spasila od ovrha i dugova uplatom 37,8 milijuna kuna tvrtki Ive Majoli, točnije Teniskom centru Iva Majoli d.o.o. prijeti stečaj.

Naime, Trgovački sud Zagreb pozvao je vjerovnike i dužnike na prvo ročište 14. prosinca na kojem će se otvoriti stečajni postupak nad tvrtkom koja upravlja luksuznim posjedom na zagrebačkom Cmroku

U obrazloženju zaključka suda piše da je tvrtka do 25. listopada bila u kontinuiranoj blokadi 301 dan zbog neizvršenih obveza za plaćanje u iznosu od 840 tisuća kuna. Uvidom u servis Poslovna Hrvatska vidljivo je da je tvrtka Ive Majoli i u četvrtak bila u blokadi što znači da je blokirana 344 dana zaredom.

Stečaj je pokrenula Vinka Prekupec, vlasnica obrta za kozmetičke usluge Beauty Caprice, kojoj je Majoli dužna. Upućeni za Večernji list kažu da Majoli ima još dugova koje njezini poslovni partneri pokušavaju naplatiti, ali se na njih oglušuje. Inače, tvrtka koja upravlja teniskim centrom već pet godina posluje s negativnim rezultatom, uz poprilično niske prihode koji su lani iznosili svega 161 tisuću kuna.

Podsjetimo, lani je u prosincu Iva Majoli najavljivala kako će poslovanje tvrtke procvasti te da će ponovno organizirati turnire. Čak je najavljivala i gradnju apartmanskog hotela. Ipak, tvrtka je nedugo nakon dokapitalizacije i promjene vlasničke strukture, jer su Končari upisali 50 posto vlasništva, ponovno blokirana.

Iva Majoli do zaključenja teksta nije bila dostupna za komentar. 

Komentari (3)
Pogledajte sve

https://www.smh.com.au/sport/tennis/inside-a-mad-world-of-snobs-desperates-and-psychopaths-20100130-n5e6.html

kojim k je ova zaslužila članak u Poslovnom, evo ja ću najaviti 8 poslovnih prosvata, moželi 8 članaka

“Iako je najavljivala poslovni procvat, Iva Majoli je u novim problemima”,ostavila je djevojka!

New Report

Close