I studentima mjesto u Lokalnom partnerstvu za zapošljavanje

Autor: HUP , 03. listopad 2012. u 22:00
Studentima je potrebno iskustvo i iz realnosti, a ne samo iz knjiga

Budući klaster za razvoj ljudskih potencijala mora dati poduzetnicima odgovore na sva pitanja

U dvorani Županijske skupštine u Splitu 24. rujna 2012. održana je Skupština Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Splitsko-dalmatinske županije. Na Skupštini kojom je predsjedao dožupan Visko Haladić kao trinaesta članica LPZ-a izabrana je predstavnica Ekonomskog fakulteta Split Maja Fredotović.

Mirjana Kučer iz udruge Domine prezentirala je predstojeće natječaje Europske unije kao i projekt samog LPZ-a koji je prijavljen na program Progress. Ranko Milić iz udruge Zdravi grad govorio je o tematskim radnim skupinama LPZ-a koje tek treba oformiti te je prezentirao budući klaster za razvoj ljudskih potencijala. Nakon službenog dijela Skupštine razvila se rasprava o budućem funkcioniranju LPZ-a, potrebi za njegovim institucionaliziranjem zbog samog financiranja i budućeg razvoja. Predstavnici udruga prisutnih na Skupštini govorili su o problemima s kojima se susreću u provođenju projekata Europske unije te o svojem nezadovoljstvu ponašanjem ugovornih tijela. Većina udruga je u velikim financijskim problemima jer trebaju same financirati svoje projekte, a novac koji trebaju dobiti dolazi u kasnijim fazama projekta.

Maja Fredotović s Ekonomskog fakulteta kazala je kako se i studenti mogu uključiti u rad LPZ-a jer im je ionako potrebno iskustvo iz realnosti, a ne samo knjiga. Vesna Ivić-Šimetin, direktorica HUP-ova regionalnog ureda Split i dopredsjednica LPZ-a govorila je o HUP-ovim iskustvima s klasterima. Kazala je kako se i HUP želi pripremiti za predstojeće strukturne fondove te kako u budućem klasteru vidi mjesto na kojem bi i poduzetnik dobio odgovore na sva pitanja koja ga zanimaju. Naglasila je da postoji prava šuma informacija na webu, ali kako ih poduzetnici nemaju vremena proučavati i čitati jer su zauzeti borbom za preživljavanje.

Komentirajte prvi

New Report

Close