I Mesna industrija Braća Pivac očitovala se o salmoneli u pilećem i pačjem mesu

Autor: Poslovni.hr/H , 16. studeni 2016. u 15:54
Foto:Thinkstock

Mesna industrija Braća Pivac u srijedu je objavila kako joj je poljski proizvođač pilećeg i pačjeg mesa zaraženog salmonelom dostavio laboratorijske nalaze koji su pokazali zdravstvenu ispravnost te da su proizvod uzorkovali i sami i nalaz je bio uredan.

Iz Mesne industrije Braća Pivac navode kako proizvođač pilećeg i pačjeg mesa zaraženog salmonelom – poljski Indykpol posjeduje sve potrebne standarde i visoke norme u poslovanju hranom te kako je proizvod nabavljen u skladu sa svim hrvatskim propisima i propisuima EU o zdravstvenoj ispravnosti.

Prilikom nabavke i otpreme pošiljki proizvođača Indykpol ispoštovali smo sve nužne procedure i provjere koje su propisane, a isto tako smo poduzeli sve dodatne radnje vezane na vlastite sustave samokontrole proizvoda, navode iz MI Braća Pivac.

>> O piletini zaraženoj salmonelom oglasio se i Lidl

>> Ministarstvo otkrilo koji je trgovački lanac prodavao zaraženo meso

"Proizvođač nam je dostavio laboratorijske analize koje su pokazale zdravstvenu ispravnost proizvoda. Proizvod smo i mi uzorkovali u ovlaštenom laboratoriju te su nalazi bili uredni. Isporukom prema kupcu ispoštovane su sve mjere, a daljnjim analiziranjem od strane kupca te dobivenom analizom zdravstvene ispravnosti, proizvod se više nije nalazio na tržištu Hrvatske jer mu je u međuvremenu istekao rok", navodi se u odgovoru MI Braća Pivac.

Dakle, ističu iz te mesne industrije, "proizvod je nabavljen u skladu sa svim hrvatskim i EU propisima o zdravstvenoj ispravnosti, uključujući da je proizveden i potječe iz odobrenog objekta od strane EU". 

Iz Mesne industrije Braća Pivac također ističu da termička obrada hrane kao i pravilno postupanje s hranom eliminira opasnost od oboljevanja salmonelom.

U odgovoru navode i kako spomenuta poljska tvrtka "nije ni na kakav način u korelaciji s tvrtkom proizvođačem jaja već se radi o drugom pravnom subjektu". Naime, Mesna industrija Braća Pivac bila je dobavljač i jaja iz Poljske, koja su zbog sumnje da su izvor salmonele s hrvatskog tržišta povučena u drugoj polovini listopada. 

"Mesna industrija Braća Pivac je na raspolaganju svim službama i tijelima oko utvrđivanja relevantnih činjenica", poručili su u današnjem odgovoru iz te tvrtke. 

Komentirajte prvi

New Report

Close