I Boris Nemšić uložio u Trillenium

Autor: Bernard Ivezić , 09. lipanj 2015. u 22:00
Prpić želi prikupiti više od dva milijuna kuna. Za taj iznos daje 7,96% vlasništva. Foto: Anto Magzan / Pixsell

Uz bivšeg šefa Telekom Austrije, u Prpićev startup uložili vlasnici Nanobita, šef Pošte…

Trillenium je u prva 24 sata kampanje za grupno investiranje preko britanske platforme Seedrs prikupio 622 tisuće kuna i time izbio na prvo mjesto hrvatskih crowdfunding kampanja s najuspješnijim startom. Kampanja Hrvoja Prpića za platformu za brzu izradu online 3D trgovina ujedno je najambiciozniji takav pothvat koji je pokrenuo netko iz Hrvatske. Prpić želi prikupiti 200 tisuća funti ili više od dva milijuna kuna. Za taj iznos daje 7,96 posto vlasništva u Trilleniumu.

Ističe da je jako zadovoljan početkom kampanje i da je uvjeren da će se nastaviti tim tempom. Nakon prvog dana ima 30,4 posto traženog iznos. “Ovu kampanju nisam pokrenuo samo zbog novca, ovo je i promocija”, kaže Prpić.

Objašnjava da za poslove koji slijede nije potreban veći iznos novca. Trillenium, naime, planira zajedno s najvećom britanskom modnom online trgovinom ASOS-om, koji je nedavno kupio 10 posto udjela u Prpićevom startupu, napraviti testnu trgovinu. Nadalje, plan mu je razviti ured Trilleniuma u Londonu i bolje se povezati s ASOS-om. Usto, žele napraviti dodatna istraživanja, kao i nastaviti pregovore s nekoliko potencijalnih korisnika. Trillenium je otvorio pregovore s Harrodsom, Selfridgom i Zalandom. Konačno, Prpić kaže i da pregovara s VC fondovima, pa u idućih šest mjeseci očekuje ulaganje od najmanje dva milijuna funti za brzo širenje.

“Ako ne možemo sada skupiti 200 tisuća funti, onda kupci nisu prepoznali naš proizvod, a naša istraživanja pokazuju da interes i te kako postoji”, kaže Prpić.

Interesa ulagača za kupnju udjela u Trilleniumu pak neupitan je. U prvom danu privukao je investicije od 128 ulagača iz Hrvatske, Velike Britanije, Češke, Španjolske i drugih zemalja.

Na vrhu popisa je Boris Nemšić, bivši čelnik Vipneta i Telekoma Austrije. Slijede osnivači i vlasnici Nanobita te EY poduzetnici godine u Hrvatskoj Alan Sumina i Zoran Vučinić, zatim predsjednik Uprave Hrvatske pošte Alen Premužak, jedan od direktora Styrije International u Hrvatskoj Boris Trupčević, direkor financija Metroneta Dennis Rukavina i investitor Nenad Bakić.

Prpića su podržali i predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela Davorin Štetner i suosnivač Srpske mreže poslovnih anđela Dušan Kosić. U Hrvatskoj je dobio podršku kolega iz ZIP-a: Saše Cvetojevića i Mihovila Barančića. Usto je dobio veliku podršku uspješnih domaćih startup poduzetnika. U Trillenium je uložio Damir Sabol, osnivač MicroBlinka i Iskona, te Matija Kopić, osnivač Farmerona. Jedan od ulagača je i osnivač i direktor Seedrsa Jeff Lynn.

Prpić navodi kako Trillenium ima veliku prednost nad konkurencijom. To su kvaliteta i brzina 3D skeniranja proizvoda koji značajno utječu na korisničko iskustvo. U razvoj te tehnologije Prpić je dosad uložio milijun funti, a omogućava mu da potpuno 3D skenira bilo koji proizvod u 60 sekundi.v

Komentari (2)
Pogledajte sve

Nisam cuo da je Nemsic imao lobotomiju. Ocito da jest

Da mi je samo znati kakva je sad Prpićeva prevara u pitanju.

New Report

Close