Hugo Boss ponovno u Hrvatskoj, a njihov bivši zastupnik priprema privatnu tužbu

Autor: Majda Žujo , 02. kolovoz 2012. u 22:00

Hugo Boss isporuku robe prekinuo je još u rujnu 2011., a konačni raskid ugovora s Renimom uslijedio je u veljači ove godine

Nakon što je u veljači raskinuo ugovor s hrvatskom tvrtkom Renimo, njemački brend Hugo Boss ponovno se pojavio u Hrvatskoj i to na policama trgovina XYZ Sportina grupe. Iako se već pri raskidu ugovora s Renimom spekuliralo da je Hugo Boss ugovor raskinuo zato da bi ga potpisao sa Sportinom, u toj su slovenskoj grupaciji tvrdili da takva suradnja trenutno nije u planu. Šest mjeseci kasnije, špekulacije su se pokazale istinitima, a vlasnik Renima planira tužiti Boss i naplatiti štetu koju su mu uzrokovali raskidom ugovora.

“Hugo Boss je prekinuo isporuku robe već u rujnu 2011., a višemjesečno odbijanje da se očituje o razlozima prekida isporuke kulminiralo je konačnim raskidom ugovora u veljači 2012. Ugroženo je 30 radnih mjesta, obje poslovnice su zatvorene, a njemačka se tvrtka ni tad nije očitovala ni o razlozima prekida ugovora, ni o razlozima neisporuke robe čime je direktno i namjerno prouzročila propast tvrtke”, rezigniran je Miljenko Renić, vlasnik Renima. Kako kaže, ugovorna obveza Hugo Bossa bila je da se roba isporučuje redovito pa ga je namjerno kršenje te obveze bez straha od posljedica šokiralo. Renić smatra da je dogovor između Bossa i Sportine postignut u veljači, jer se roba naručuje šest mjeseci unaprijed što znači da je roba koja se trenutno nalazi trgovinama naručena u vrijeme kad je raskinut ugovor s njegovom tvrtkom. S obzirom da je Renimo više od 80 posto ukupnog prometa ostvarivao prodajom Bossove robe, Renić je očigledno oštećen, posebice jer je u Renimo uložio značajna sredstva nakon što je 2009. potpisao novi ugovor kojim se Hugo Boss obavezao isporučivati robu. Tvrtka je sada pred stečajem, a zbog toga, kaže Renić, višemilijunska tužba Hugo Bossa pred njemačkim sudom nije više pod njihovom kontrolom. “Možda je na to Hugo Boss i računao. Ostaje nam privatnom tužbom potraživati privatna sredstva unesena u tvrtku nakon potpisanog ugovora. Pokretanjem postupka pred njemačkim sudom svi dokumenti i ugovori će postati javni čime će javnost moći donijeti i svoj vlastiti sud”, zaključuje.

Suradnja

Od dva dućana do blokade
Renimo je s Hugo Bossom surađivao od 1996., a njihovu je robu na hrvatsko tržište plasirao u dvjema prodavaonicama u Zagrebu i Splitu. Tvrtka je u 2011. poslovala s 26,2 milijuna kuna prihoda što je 26,3 posto manje nego godinu ranije, a nakon oporezivanja završila je s 12,4 milijuna kuna minusa. Račun tvrtke trenutno je blokiran.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Jupiii biti će odijela za radničku klasu…Ajmooooo radnici konzuma …samo 3 plaće jedno odijelo..a možda i 4 ako plaćate u bonovima

New Report

Close