HT-u prihodi porasli 3, a neto dobit 2,7 posto

Autor: Poslovni.hr/H , 28. srpanj 2016. u 11:14
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Iz HT-a navode kako su prvo polugodište obilježile intenzivne aktivnosti usmjerene na poboljšanje korisničkog iskustva, inovativne usluge i nastavak investicija u infrastrukturu.

Hrvatski Telekom (HT) je u prvom polugodištu zabilježio rast prihoda za 3 posto te rast neto dobiti za 2,7 posto u odnosu na isto razdoblje lani, izvjestili su u četvrtak iz te kompanije.

Neto dobit HT-a u prvom polugodištu iznosi 417 milijuna kuna i veća je za 2,7 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a ukupni su prihodi rasli 3 posto te iznose 3,4 milijarde kuna.

U prva dva kvartala ove godine zabilježen je i rast operativne dobiti prije kamata, oporezivanja, deprecijacije i amortizacije (EBITDA prije jednokratnih stavki) za 1,4 posto. EBITDA iznosi 1,34 milijarde kuna uz EBITDA maržu od 39,3 posto.

Iz HT-a navode kako su prvo polugodište obilježile intenzivne aktivnosti usmjerene na poboljšanje korisničkog iskustva, inovativne usluge i nastavak investicija u infrastrukturu.

Nastavljen je snažan investicijski ciklus, pa su kapitalna ulaganja povećana u odnosu na prvo polugodište 2015. za 10 posto, na 645 milijuna kuna, s fokusom na razvoj nepokretne i pokretne mreže, posebno povećanje kapaciteta za širokopojasni pristup internetu.

"Možemo biti vrlo zadovoljni financijskim rezultatima u prvih šest mjeseci. Bilježimo porast prosječnog prihoda po korisniku, priljev novih korisnika u mobilnoj mreži i rast u segmentu ICTija i energije. Stoga nastavljamo ciklus ulaganja u mrežnu infrastrukturu i inovativne usluge, u održavanje i jačanje naše pozicije tehnološkog lidera na hrvatskom tržištu, te u poboljšanje korisničkog iskustva", istaknuo je u priopćenju predsjednik Uprave HT-a Davor Tomašković.

Komentirajte prvi

New Report

Close