HT napušta 403 radnika, trošak otpremnina i prava veći od 200 mil. kn

Autor: Poslovni.hr , 06. veljača 2013. u 09:11
HT

HT je objavio da su predstavnici poslodavca i sindikata potpisali novi Kolektivni ugovor koji će biti na snazi do 30. lipnja 2014. godine.

T-Hrvatski Telekom objavio je putem Zagrebačke burze da su jučer u sjedištu kompanije predstavnici poslodavca i sindikata potpisali novi Kolektivni ugovor koji će biti na snazi do 30. lipnja 2014. godine.

Temeljem posebne ponude kompaniju napušta 403 zaposlenika.  U priopćenju se navodi kako se novim Kolektivnim ugovorom osiguravaju uvjeti za realizaciju poslovnih ciljeva kompanije te se  zadržava  visoka razina radničkih prava.

Iako je dio stavki racionaliziran, pa je tako godišnji regres po  zaposleniku sa 6.000 smanjen na 3.000 kuna bruto, glavnina ostalih materijalnih prava ostala je u  nepromijenjenom iznosu, ističu iz kompanije.  Također se Ugovorom jamči da za vrijeme njegove primjene neće biti proglašenja tehnološkog viška, što ne isključuje mogućnost izdvajanja pojedinih poslovnih procesa u okviru provođenja programa transformacije poslovanja, navode iz kompanije.
  
Paralelno s postizanjem dogovora o potpisivanju novog Kolektivnog ugovora, za određene kategorije  zaposlenika dogovorena je i posebna ponuda otpremnina. Temeljem te ponude do kraja lipnja ove  godine kompaniju napušta 403 zaposlenika. Ukupni trošak otpremnina i povezanih materijalnih prava  za ove zaposlenike iznosi 201 milijun kuna, a za što su sredstva najvećim dijelom rezervirana krajem 2012. godine, zaključuje se u priopćenju.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Svaka čast, ovo su super otpremnine!

New Report

Close