Hrvatski telekom na Mobile World Congressu u Barceloni predstavio uslugu Call-Lifting

Autor: Tanja Ivančić Belošević/VL , 27. veljača 2017. u 15:43
FOTO: Reuters

Call-Lifting nova je usluga koju je premijerno predstavio HT na ovogodišnjem Mobile World Congresu koji je danas započeo u Barceloni.

Radi se o nadogradnji klasičnog videopoziva uz pomoć autonomnog drona, koji se povezuje s mobilnim uređajem korisnika. Dron u letu usmjeren je na područje na kojem se nalazi pozivatelj te mu zahvaljujući ugrađenoj kameri omogućava da podijeli snimku iz zraka u realnom vremenu s osobom koju zove.

Dakle, putem funkcije drone view korisnik može u realnom vremenu imati live stream odnosno snimati svoje aktivnosti u okruženju u kojem se nalazi i stvarati i dijeliti svoje iskustvo na novi način. Ova usluga kombinira postojeće tehnologije ne bi li korisnicima omogućio novo iskustvo komuniciranja. Usluga je razvijena u suradnji HT-ovih i DT-ovih stručnjaka s namjerom da postane dio globalne ponude DT-a.

A na najvećem svjetskom sajmu mobilne industriju, neprekidno su uslugu na DT-ovu štandu predstavljale su live vezom iz Hrvatske, Dubrovnik je bio u pozadini a dron je leti oko iznad jedrilice na s koje je upućen poziv u Barcelonu. Ana Pauzar, voditeljica Odsjeka za razvoj proizvoda HT-a je odgovarala na poziv ali i brojne upite poslovnjaka koji su jučer pohodili barcelonski sajam. Ovom uslugom HT još jednom se dokazuje kao tehnološki lider koji je usmjeren ka stvaranju usluga budućnosti, ističe A. Pauzar. Radi se o inicijalnoj verziji usluge koja će se još razvijati do komercijalne primjene, a uvjerena sam da će imati mnogo uspjeha i u Hrvatskoj s obzirom na turističke potencijale te ostale aspekte primjene usluge, kazala je Slavica Zoričić, voditeljica projekta.HT je jučer s ostalim članicama DT-a predstavio i pilot projekt korištenja Smart City rješenja putem nove mobilne mrežne NarrowBand-IoT tehnologije koja je dizajnirana za primjenu interneta stvari.

Komentirajte prvi

New Report

Close