Hrvatski mirovinci kupuju dionice Mercatora za Agrokor?

Autor: Poslovni.hr , 02. studeni 2012. u 10:03
Mercator centar (PXL)

Agrokor se navodno neće javiti na natječaj za kupnju Mercatora jer je obeshrabren sve slabijim poslovanjem slovenskog trgovca.

Hrvatski mirovinski fondovi drže više od 10 posto dionica Mercatora, a proteklih su ih tjedana intenzivno kupovali. Dionice u vlasništvu Abanke bile su prije nekoliko dana prodavane po 115 eura, a posao je bio ukupno vrijedan 7,2 milijuna eura., piše portal SEEbiz.eu. 

Hrvatski mirovinci osim Mercatora kupuju i dionice Krke. Prema nesluženim informacijama do kojih su došle Finance, hrvatski mirovinci dionice Mercatora navodno kupuju za Agrokor. Kako portal navodi, Agrokor se navodno neće javiti na eventualni natječaj za kupnju Mercatora jer je obeshrabren sve slabijim poslovanjem najvećeg slovenskog trgovca.

S druge strane, Todorićev koncern i ove godine posluje solidno. U prvih devet mjeseci prihodi su porasli većini kompanija iz koncerna Agrokor izlistanih na Burzi: Konzumu, Tisku, Zvijezdu, Jamnici, Vupiku i PIK-u Vinkovci, a samo su Belje i Ledo zabilježili pad. Istovremeno, dobit je porasla samo trima, Tisku, Jamnici i Ledu, dok je Agrokorovoj perjanici Konzumu dobit smanjena, a Belje, Vupik i PIK Vinkovci poslovali su s gubitkom. Osam Todorićevih kompanija uprihodilo je oko 16 milijardi kuna u prva tri kvartala 2012. godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close