Hrvatska pošta kupila tvrtku MIPS iz Zagreba

Autor: Saša Paparella , 03. listopad 2016. u 14:05
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Hrvatska pošta u vlasništvu ima još jednu tvrtku kćer, HP-Produkciju. Kako radi gotovo četiri godine na liberaliziranom tržištu, da bi održala lidersku poziciju, Hrvatska pošta, tvrde u Upravi, mora širiti spektar svojih usluga.

Hrvatska pošta (HP) postala je vlasnik MIPS-a iz Zagreba, koji će nastaviti poslovanje kao tvrtka kćer HP-a. MIPS je regionalni isporučitelj informacijskih sustava poštanske automatizacije. Lani je završio sa 9,4 mil. kn prihoda i 1,8 mil. kn dobiti. Zapošljava 20 ljudi, kojima će Pošta pridružiti još toliko IT stručnjaka, dijelom postojećih zaposlenika iz Sektora informacijskih tehnologija, a dijelom s tržišta.

Hrvatska pošta u vlasništvu ima još jednu tvrtku kćer, HP-Produkciju. Kako radi gotovo četiri godine na liberaliziranom tržištu, da bi održala lidersku poziciju, Hrvatska pošta, tvrde u Upravi, mora širiti spektar svojih usluga. Zato je donesena odluka o kupnji MIPS-a, čiji je Pošta klijent još od 1995. Osim tvrtke Hrvatska pošta d.o.o. Mostar, u kojoj participira sa 6,95% vlasništva, HP je jedini klijent tvrtke MIPS.

Komentirajte prvi

New Report

Close