Hrvatska pošta – dobitnik Certifikata Poslodavac Partner

Autor: Objava za medije , 30. kolovoz 2017. u 15:59
FOTO: Press

Izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima dio je Strategije Pošta2022.

Hrvatskoj pošti u srpnju je prvi put dodijeljeno vrijedno priznanje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima. Certifikat Poslodavac Partner dodjeljuje tvrtka SELECTIO, vodeća hrvatska tvrtka za potragu za kadrovima i savjetovanje u upravljanju ljudskim resursima.

Certifikat Poslodavac Partner, Ivanu Čuli, direktoru Društva i Damiru Babiću, izvršnom direktoru Ureda za upravljanje ljudskim resursima Hrvatske pošte, uručio je Aleksandar Zemunić, član Uprave tvrtke SELECTIO.

Certifikat je važna potvrda kvalitete upravljanja ljudskim resursima kao dijela razvojne Strategije Pošta2022. U fokusu Strategije Pošta2022. su naši zaposlenici te povjerenje, proaktivnost i izvrsnost, što su temeljne poštanske vrijednosti, ali i rezultat razvoja znanja i kompetencija zaposlenika te kompanijske kulture, istaknuo je Ivan Čulo.

Hrvatska pošta zadovoljila je vrlo stroge kriterije za dobivanje Certifikata Poslodavac Partner i time postala jedna od pet državnih tvrtki nosioca toga važnog certifikata. Certifikat je pokazatelj da je Pošta poduzeće koje kvalitetno upravlja ljudskim resursima te promiče i uvodi standarde koji unaprjeđuju poslovne rezultate i kvalitetu rada.

Hrvatska pošta je poduzeće koje razvija kulturu proaktivne odgovornosti odnosno kulturu postizanja rezultata, a ne ʻodrađivanja poslaʼ. Naši su zaposlenici proaktivni i ne čekaju da im se kaže što moraju raditi i zašto, nego preuzimaju inicijativu i poduzimaju korake koji će ih dovesti do uspjeha, izjavio je Damir Babić.

Najbolje rezultate Hrvatska pošta ostvarila je u području strategije i regrutiranja te selekcije zahvaljujući:

  • dobro organiziranoj funkciji upravljanja ljudskim resursima,
  • kvalitetnom vođenju i nadzoru procesa regrutiranja i selekcije,
  • korištenju različitih kanala regrutacije,
  • te zaštiti podataka prikupljenih u procesu regrutiranja i selekcije.

Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj, portal MojPosao, i poslovni tjednik „Lider“ kao medijski pokrovitelj, a trenutačno ima 40 nositelja certifikata u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Srbiji.

Komentirajte prvi

New Report

Close