Hrvatska lutrija udvostručila dobit

Autor: Poslovni.hr , 01. kolovoz 2016. u 12:01
FOTO: Zeljko Lukunic/PIXSELL

U segmentu djelatnosti priređivanja lutrijskih igara na sreću ostvareni su prihodi u iznosu od 157 milijuna kuna.

Hrvatska Lutrija ostvarila je u prvom polugodištu bruto dobit od 26,8 milijuna kuna, što je 51,6 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, dok su prihodi od igara na sreću porasli 6 posto, izvijestili  su u ponedjeljak iz te tvrtke.

Doprinos povećanju rezultata, kako navode, može se pripisati najvećim dijelom povećanju prihoda od igara na sreću, za 6,04 posto. Operativna dobit (EBITDA) iznosila je 35,7 milijuna kuna.

Ukupni prihodi Hrvatske Lutrije za prvih šest mjeseci iznose 236,8 milijun kuna, a na rast prihoda utjecali su prihodi od igara u casinima i automatima za igre na sreću te prihodi od klađenja.

Prihodi klađenja iznose 36,5 milijuna kuna te su porasli za 4,4 posto, a pozitivni trendovi klađenja posljedica su strateškog projekta klađenja uživo (live betting).

U segmentu djelatnosti priređivanja lutrijskih igara na sreću ostvareni su prihodi u iznosu od 157 milijuna kuna.

Rashodi Hrvatske Lutrije za prvo polugodište bilježe sporiji rast od prihoda i iznose 210 milijun kuna te su veći za ili 1,2 posto. Posljedica je to većih troškova naknada za priređivanje igara na sreću koji se uplaćuju u državni proračun, ističu u tvrtki.

Doprinos državnom proračunu za prvih šest mjeseci iznosi 124,3 milijuna kuna, što je za 10,4 posto više nego u istom razdoblju 2015. godine.

Iz Hrvatske Lutrije ističu kako su samoposlužni terminali HL box njihova najznačajnija ovogodišnja investicija. Osim igara klađenja na istim terminalima će u ponudi biti i lutrijske igre.

Komentari (9)
Pogledajte sve

dokaz krize…

varaju ovaj napaćeni narod, zašto se kuglice uvijek kod njih izvlače, a ne svaki puta na drugom mjestu, mućka džubrad

Podrska upravi hrvatske lutrije. Uz Vas smo.

Državna firma koja na televiziji u top terminima reklamira novu uslugu on line casina kao da nema dovoljno ovisnika o tim glupostima.. Stvarno za pohvalu i za još koji čalanak.

New Report

Close