HRT: U prvom polugodištu dobit 79,3 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. srpanj 2014. u 14:37
Foto: Patrik Macek / Pixsell

Ukupan prihod iznosio je 704 milijuna kuna, što je 3,3 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u prvoj polovici godine ostvarila je neto dobit od 79,3 milijuna kuna, što je za 41,2 milijun kuna više u odnosu na isto razdoblje lani, priopćeno je s HRT-a.

Ukupan prihod iznosio je 704 milijuna kuna, što je 3,3 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a ukupan rashod bio je 624,7 milijuna kuna ili tri posto manje nego 2013.

U izvješću o poslovanju HRT-a za prvih šest mjeseci 2014. stoji i da su prihodi od oglašavanja rasli za 17,2 posto posto u odnosu na isto razdoblje lani, dok je prihod od RTV pristojbe rastao 0,6 posto.

Od početka provođenja Programa restrukturiranja, broj radnika na HRT-u smanjen je za 196, s 3.360 na 3.164 radnika. U odnosu na isto razdoblje lani, povećan je opseg emitiranog i proizvedenog radijskog, televizijskog i ostalog programskog sadržaja za više od 16 posto.

U okviru programa restrukturiranja u prvom polugodištu 2014. restrukturirana su vanjska i "mala" lokalna dopisništva HRT-a, a zahvaljujući nabavi suvremene tehnologije značajnije je unaprijeđen način njihova rada i znatno povećan broj lokalnih dopisnika u Gospiću, Metkoviću, Krapini, Karlovcu, Koprivnici, Požegi, Sisku, Slavonskom Brodu, Virovitici, Vukovaru i Županji.

U tijeku je uvođenje u cijelosti digitalne tehnologije televizijske proizvodnje u HRT centrima Rijeka, Split i Osijek, dok u nove, suvremeno uređene prostore useljavaju HRT centri Dubrovnik i Zadar. Očekuje se da će do kraja 2014. započeti i obnova HRT Centra Pula.

Isto tako, u prvih šest mjeseci 2014. HRT je pokrenuo investicijski ciklus u tehnološku modernizaciju te su pokrenute investicije u iznosu od 60 milijuna kuna, kaže se u priopćenju.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Naravno da nisu puno potrošili kad su kupovali već izlizane srpske materijale, srpski prijevod i trule babe da vode program.

New Report

Close