Hoteli Maestral s istim gubitkom i više noćenja

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. srpanj 2014. u 12:11
Pogled iz Hotela Maestral na Prviću / Foto: Dalibor Urukalović / Pixsell.hr

Hoteli Maestral su u većinskom državnom vlasništvu odnosno država ima 68,25 posto udjela u njezinom temeljnom kapitalu.

Dubrovačka hotelska tvrtka Hoteli Maestral prvo je ovogodišnje polugodište završila sa sličnim gubitkom kao i u istom lanjskom razdoblju od 6,2 milijuna kuna, a u drugom tromjesečju ove godine zabilježila je 4 posto više noćenja i 5 posto višu zauzetost soba nego u istom tromjesečju prošle godine.

Za ostvareni gubitak iz te tvrtke u financijskom izvješću na Zagrebačkoj burzi kažu da je uobičajen za prvu polovicu godine, dok za smanjenje neto poslovnih prihoda od 1 posto, na 14,48 milijuna kuna, ističu da su posljedica ovogodišnjeg povećanja međustope PDV-a na smještaj u turizmu sa 10 na 13 posto.

Istodobno su za 3 posto, na 19,48 milijuna kuna smanjili i poslovne rashode, pri čemu su troškovi osoblja smanjeni za 9 posto u odnosu na prošlogodišnjih prvih šest mjeseci, što objašnjavaju uspješnim provođenjem programa restrukturiranja, a zbog povećanja negativnih tečajnih razlika za 12 posto, na 2,17 milijuna kuna, rasli su im financijski rashodi.

Iz Hotela Maestral podsjećaju da je za tu tvrtku u tijeku postupak javnog prikupljanja ponuda za kupnju dionica koji je počeo krajem veljače, nakon čega je krajem svibnja Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI), koji sa Centrom za restrukturiranje i prodaju (CERP) vodi taj proces, objavio da je u prvom krugu za tu kupnju stiglo 18 pisama namjere.

Preme zadnjim informacijama iz DUUDI-ja, od sredine srpnja, za Hotele Maestral u tijeku je provedba 'due diligencea' ili omogućavanje potencijalnim investitorima uvid u dokumentaciju, pri čemu nisu naveli nikakve rokove za dalje postupke.

Hoteli Maestral su u većinskom državnom vlasništvu odnosno država ima 68,25 posto udjela u njezinom temeljnom kapitalu, toliko se dionica i prodaje, međutim kako je do sada završen samo neobvezujući dio tog procesa još nije objavljena početna cijena tog paketa i drugi uvjeti, a što treba prethoditi pozivu za dostavljanje obvezujućih ponuda.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Članak je dobar ali zadnji dio oko poziva je autor malo pobrkao, Poziv za dostavu obavezujućih ponuda je upućen, početna cijena i uvjeti su određeni ali nisu javno objavljeni, a država ima 78% dionica ali prodaje 68%….

New Report

Close