Hotel za poslovnu klijentelu

Autor: Majda Žujo , 20. studeni 2012. u 22:01
PIX

Novi zagrebački hotel investicija je Branka Perkovića, ulagača u cijeli kompleks Green gold.

U zagrebačkom centru Green Gold u utorak je svečano otvoren prvi Double Tree by Hilton hotel u Hrvatskoj. Riječ je jednom od Hiltonovih hotelskih brendova koji funkcionira uglavnom po principu franšiza, a u 24 zemlje svijeta ima ih više od 300.

Novi zagrebački hotel zapravo je investicija Branka Perkovića (ulagača u cijeli kompleks Green gold, kao i u susjedne poslovne zgrade Privredne banke Zagreb) koji je s brendom luksuznog hotelskog američkog lanca potpisao ugovor o upravljanju. U vrijeme potpisivanja ugovora nagađalo se o vrijednosti ulaganja od oko 170 milijuna kuna, no sam Perković to nije htio potvrditi. Moderni hotel s četiri zvjezdice mogao bi izgledom i opremljenošću slobodno konkurirati i onima s pet zvjezdica, a kako se smjestio u novoizgrađenoj poslovnoj zagrebačkoj zoni između Radničke ceste i Vukovarske ulice, jasno je da pretendira na poslovnu klijentelu. "Obzirom na lokaciju u poslovnoj zoni, vjerojatno će većina naših gostiju biti poslovnjaci. No kako smo smješteni veoma blizu centra grada, nadamo i drugim profilima gostiju. Tomu će pridonijeti i dodatni sadržaji koje imamo u hotelu, poput fitnesa, spa centra ili restorana", kazala nam je Karin van den Berg, generalna direktorica hotela DoubleTree by Hilton Zagreb, dodajući da u hotel već pristižu prvi gosti."Imamo visoka očekivanja i mislim da našim gostima možemo ponuditi izvrstan proizvod. Teško smo radili na obučavanju našeg tima.

Pobrinuli smo se da se svatko od njih osjeća ugodno u svojoj ulozi kako bi hotel dobro poslovao", kaže van den Berg. U novom hotelu posao je dobilo 70 ljudi. "Trenutno nemamo planova vezanih uz otvaranje novih Hiltonovih franšiza u Hrvatskoj. Razgovaramo tek s hotelom Marjan u Splitu no bez ikakvih konkretnih datuma", dodala je van den Berg. Hotel Double Tree by Hilton ima 152 sobe na sedam katova, 116 standardnih i 30 luksuznih uz šest apartmana. Cijene smještaja formiraju se zavisno o tjednu i razdoblju u godini pa prilično variraju. Trenutno, dok traje zimska promocija, gosti mogu rezervirati sobu već za 85 eura, dok će se nakon 31. siječnja 2013. cijena noćenja kretati između 100 i 180 eura. Za sastanke, konferencije i događanja DoubleTree by Hilton Zagreb nudi više od 1260 kvadratnih metara prilagodljivog prostora, uključujući dvoranu Mimosa koja može primiti 250 osoba kad je uređena kao kino. Tu su i konferencijska dvorana te tri dodatne sobe za sastanke, kapaciteta 300 sudionika. U sklopu hotela otvoren je i OXBO Urban Bar & Grill pod vodstvom glavnog kuhara Tomislava Nikšića. Uz vodstvo hotela, svečanom otvorenju nazočili su i predstavnici ministarstva turizma te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close