Hotel Picok bez Peveca udvostručio broj noćenja

Autor: Biserka Ranogajec , 02. listopad 2012. u 13:30
Rudolf Radiković dugo je bio i direktor hotela Sveti Martin/PXL

R. Radiković preuredio sobe koje je osmislila V. Pevec

Rudolf Radiković, direktor hotela Picok u nekadašnjem vlasništvu grupacije Pevec, uspio je u osam mjeseci ove godine povećati broj noćenja sto posto u odnosu na isto razdoblje lani. U posljednja četiri mjeseca prihodi su pokrivali troškove, a do kraja godine očekuje da više neće imati gubitaka.

Kako je od preuzimanja hotela prošlo deset mjeseci, Radiković za Poslovni dnevnik tumači: "Trebalo nam je oko šest mjeseci rada na legalizaciji, adaptacijama i uvođenju novina u poslovanje. Hotel ima četiri zvjezdice i jedini je takav na potezu od Zagreba do Osijeka te u potpunosti ispunjava uvjete: od krasno uređenih soba i zajedničkih prostora, wellnes centra s bazenom, saunama, teretanom, prostorima za masažu i uljepšavanje. S petero novih ljudi na strateškim mjestima te zadržavanju svih prijašnjih radnika hotel ima ukupno 45 zaposlenih." Radiković je menadžer s iskustvom i do 2011. bio je predsjednik Uprave Spa&Sport Resort Sveti Martin, u kojem je i dalje najveći pojedinačni vlasnik. U Đurđevac dolazi nakon što su prošle godine troje partnera, među kojim i njegova kći Ena Radiković, kupili Picok. Radiković najavljuje uskoro i novi projekt u kontinentalnom turizmu u Slavoniji, ali otkriva da nije riječ o preuzimanju, već o novoj investiciji. Toplice Sveti Martin od ove godine vodi novi direktor Thomas Temmel. Zašto stranac, naš sugovornik objašnjava: "Toplice su 2010. godine ostvarile više od 50.000 noćenja. Otkrili smo da u slovenskim termama više od 40% ukupnih stranih noćenja ostvaruju austrijski gosti. Kako je iskusnih direktora u hotelijerstvu vrlo malo, a naš cilj su prije svega gosti iz Austrije, uspjeli smo naći direktora koji ima hrvatsko i austrijsko državljanstvo, a istodobno ima iskustva u vođenju hotela u Austriji, Švicarskoj i Nizozemskoj."

Toplice Sveti Martin Radiković smatra najvećom investicijom u kontinentalnom turizmu i cijeli projekt po fazama još nije gotov. "Kada smo počeli s radom 2005. godine, čitava Međimurska županija je imala 15.000 noćenja i bila je nerazvijena destinacija. Uz veliku recesiju koja se poklopila s našim otvaranjem hotela u 2009. godini i dodatnih sadržaja ove godine ostvarit ćemo 62.500 noćenja." Međutim, dodaje kako se pad kupovne moći domaćih gostiju i velika štednja stranih neće manifestirati u istom omjeru i na prihode. Najveći iskorak toplice imaju u sportskom turizmu i ove će godine ostvariti prvi put operativnu dobit, no to u konačnici možda neće biti dovoljno da izađu iz minusa.

Zašto ulaganje u Đurđevac

Vidio dobar potencijal hotela
Kod preuzimanja hotela Picok presudilo je više faktora, poručuje Radiković. Osim dobre ponude, dodaje, hotel se nalazi u Đurđevcu gdje je svojedobno bio inženjer u Naftaplinu. "Vidio sam velik potencijal hotela koji je bio u dobrom stanju, imao marljive ljude i zato brzo može pozitivno poslovati iako je godinama bio u stečaju. Organiziraju se izleti na Dravu, vrlo je razvijen lov, imamo biciklističke staze itd.", rekao je direktor.

Komentirajte prvi

New Report

Close