Horvatinčićeva tvrtka u stečaju - duguje 66 milijuna kuna

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Stečajni upravitelj Dorf d.o.o. - graditeljske tvrtke Tomislava Horvatinčića u stečaju, podnio je izvješće prema kojem je taj dužnik na kraju prošle godine na računu imao samo 17.000 kuna te je najavio daljnju prodaju imovine tvrtke od koje vjerovnici potražuju više od 66 milijuna kuna.

U izvješću se navodi da je nakon prodaje pokretnina Dorfa, a nakon devetog javnog prikupljanja ponuda, uprihođeno samo 3120 kuna, a prodavao se uredski namještaj, informatička oprema i alat.

S druge strane, najavljen je i nastavak prodaje zemljišta te tvtke kako bi se barem djelomično podmirila potraživanja vjerovnika. Prema sudskom zaključku i najavi stečajnog upravitelja nastavit će se prodaja tridesetak oranica u Strmcu kraj Samobora gdje su i Horvatinčićeve Hoto vile, a ukupna procijenjena vrijednost tog zemljišta je nešto manja od 2,6 milijuna kuna.

Na prodaju su oranice odnosno zemljišta na ukupno oko 19.500 četvornih metara od kojih najmanja imaju dva 'kvadrata' pa sve do onih od 2376 kvadrata koja će se prodavati pojedinačno za cijenu koja ne može biti manja od procijenjene. Primjerice, 'oranica' Horvatinčićeve tvrtke od dva kvadrata prodavat će s po cijeni ne manjoj od 219 kuna, a ona od 2376 četvornih metara po početnoj cijeni od oko 260.000 kuna.

Trvtka Dorf d.o.o osnovana je 2004. s temeljnim kapitalom nešto većim od osam milijuna kuna, a kao jedini osnivač te graditeljske tvrtke navodi se Tomo Horvatinčić. Tvrtka je zapala u probleme nekoliko godina kasnije, a sredinom 2015. je sudskim rješenjem postavljen stečajni upravitelj. Ukupni iznos tražbina vjerovnika te Horvatinčićeve tvrtke, prema izvješću stečajnog upravitelja, iznosi 66,4 milijuna kuna.

Komentari (7)
 • Moller
  Moller 10:15 10.1.2017.

  Frankie


  Tomo nas. Ne obaziri se na ove miseve. Sitne duse mogu da ti puse. Svi smo uz tebe i disemo ko jedno.

  jedino Anica uzdiše, jer je izgleda kod nje kasica prasica, a dok je Tomo živ ne smije ju razbiti
 • Frankie
  Frankie 21:55 9.1.2017.

  Tomo nas. Ne obaziri se na ove miseve. Sitne duse mogu da ti puse. Svi smo uz tebe i disemo ko jedno.

 • BearG
  BearG 21:33 9.1.2017.

  Meni ga je stvarno žao.
  Ako je tko dobro činio ljudima i pomagao im u nevolji to je upravo on.
  Pa zašto ga sada porezna maltretira za nekakve novce koje on nema jer je sve podijelio beskućnicima i jadnim siromašnim obiteljima.
  Bože ako me ucujes pomognu ovom dobrotvori i osudi ove koji ga optužuju.
  Patnja kroz koju prolazi…Neizmjerna je..Daj mu hrabrosti volje i para da izdrži.
  Tomo izdrži..

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!