Holcim smanjio gubitak na 13,5 milijuna kuna

Autor: Poslovni dnevnik , 26. veljača 2015. u 22:00
U Holcimu najavljuju i povećanje mase plaća za pola milijuna kuna

Poboljšali poslovanje za 34,7 mil. kuna.

Holcim Hrvatska prošlu je godinu završio s gubitkom od 13,5 milijuna kuna, čime je poboljšao poslovanje za 34,7 milijuna kuna jer je 2013. završio s gubitkom od oko 48 milijuna kuna.

Ostvarili su tako prvi dio plana "2015 Plus", rekao je predsjednik Uprave Holcima u Hrvatskoj Alan Šišinački na presici u Puli. Prihodi su, zbog nastavka pada vrijednosti građevinskih radova, smanjeni za 11 posto, no ostvarene su značajne uštede i ulaganja u nove proizvode i usluge. U ovoj godini najavljuju i povećanje mase plaća za pola milijuna kuna. Samo su na troškovima administracije lani uštedjeli 8,5 mil. kn, osnovali su i tim za naplatu potraživanja, pa su zbog "uspješne naplate ranije otpisanih potraživanja" uspješno vraćeni svi krediti.

 

11posto

pali su im prihodi

Direktorica tvornice cementa u Koromačnu i voditeljica Holcimova Centra za inovacije Virna Višković Agušaj rekla je da su plasirali dvije nove vrste cementa. Rade i na daljnjim inovacijama te testiraju novu vrstu betona. Na konferenciji su bili i predstavnici Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije, čiji je predsjednik Bruno Bulić istaknuo kako je, u trenutku kad brojne tvrtke u Istri prestaju poslovati, Holcim važan pozitivan primjer. Holcim u Hrvatskoj ima jednu tvornicu cementa, dva terminala za cement, tri tvornice betona i tri kamenoloma agregata, a zapošljava oko 300 radnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close