Holcim Hrvatska i u 2016. ostvario rast prihoda

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. ožujak 2017. u 12:55
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Po iznijetim podatcima, prosječna bruto mjesečna plaća zaposlenika na kolektivnom ugovoru u Hocimu Hrvatska u 2016. godini iznosila je 9.421 kuna,

Tvrtka Holcim Hrvatska u prošloj je godini ostvarila rast prihoda za sedam posto u odnosu na 2015. godinu i to uglavnom kroz povećanje izvoza, dok je na domaćem tržištu "i dalje prisutan stalni pritisak na smanjenje cijena, što nije održivo", objavili su u srijedu iz tog proizvođača cementa. 

Povećanje prihoda za sedam posto ostvareno uglavnom kroz izvoz, dok su istodobno troškovi, zahvaljujući stalnom fokusu, smanjeni na svim razinama, kazala je na konferenciji za novinare u Puli predsjednica uprave Holcima Hrvatska Virna Višković Agušaj.

Osim toga, likvidnost je zadržana na visokoj razini poglavito zahvaljujući odličnom rezultatu Holcimovog tima za naplatu potraživanja koji je, kako je rekla "uspio istovremeno naplatiti otpisana potraživanja od 5,8 milijuna kuna te bitno unaprijediti starosnu strukturu potraživanja".

"Nažalost, na domaćem tržištu i dalje postoji stalni pritisak na smanjivanje cijena, tako da je sav trud kojeg smo uložili kao tim zapravo mogao imati i puno bolji učinak. Takva situacija u kojoj se traži samo najniža cijena jednostavno više nije održiva. Svaki zaposlenik želi biti pošteno plaćen za svoj posao, kako oni u proizvodnji, oni u graditeljstvu, tako i oni u uslugama, stoga je vrijeme da svi u građevini počnemo razmišljati održivo i gradimo ponude na realnim cijenama", poručila je financijska direktorica Holcima u Hrvatskoj Denis Zupičić.

Po iznijetim podatcima, prosječna bruto mjesečna plaća zaposlenika na kolektivnom ugovoru u Hocimu Hrvatska u 2016. godini iznosila je 9.421 kuna, 

Iz Holcima kao prioritet ističu i zdravlje i sigurnost na radu te navode kako u tvrtki već niz godina grade kulturu sigurnosti te kako prošle godine nije zabilježen niti jedan slučaj ozljede na radu. 

Predstavljajući prošlogodišnje rezultate iz Holcima Hrvatska su istaknuli i kako je rad stručnjaka kroz Centar za inovacije i projekte rezultirao sa šest novih proizvoda i tri skupine usluga, primjerice predstavili su proizvod "Majstor+cement", započeli s testiranjem samočistećeg betona, itd.

Holcim Hrvatska je dio LafargeHolcim Grupe, koja je 2015. godine nastala spajanjem dvaju vodećih poduzeća u području građevinskog materijala – Lafarge i Holcim. LafargeHolcim Grupa zapošljava 110.000 radnika u više od 90 zemalja diljem svijeta u oko 2.500 tvornica.  

Komentirajte prvi

New Report

Close