Hitra produkcija dokumenata preuzela tvrtku Redok i račun

Autor: Bernard Ivezić , 23. travanj 2013. u 19:38
Thinkstock

Trpimir Črnjević, član uprave tvrtke Hitra produkcija dokumenata kaže da je vrijednost transkacije poslovna tajna.

Tvrtka Hitra produkacija dokumenata, tržišni lider u tiskanju računa, bankovnih izvoda i drugih dokumenata varijabilnog ispisa preuzela je startup Redok i računi. Trpimir Črnjević, član uprave tvrtke Hitra produkcija dokumenata kaže da je vrijednost transkacije poslovna tajna.

Tvrtka Redok i računi su prema podacima Fine u 2011. godini imali gubitak od 470.646 tisuća kuna i ukupan prihod od 7000 kuna. Črnjević na to ističe da nije neobično da startup prve tri godine posluje s gubitkom.

“Za nas su usluge koje nudi Redok supstitut onome što mi radimo i logičan, ne samo nastavak, već i proširenje poslovanja budući da se svo poslovanje informatizira”, kaže Črnjević.

Dodaje da će novi predsjednik Uprave Redok i računa, koji će se preimenovati u HPD iRačun d.o.o., biti dosadašnji direktor informatike u Hitri Boris Ševo. Črnjević dodaje da su planovi vrlo ambiciozni. Redok je izgradio jaku suradnju s dvije najveće banke u Hrvatskoj Zagrebačkom bankom i Privrednom bankom Zagreb.

“U pregovorima smo s još tri banke pa očekujemo da čemo uskoro ispostavljati račune za servise internetskog bankarstva pet večih banaka u Hrvatskoj”, naglašava Črnjević. Pojašnjava da je PDF koji se ispiše pri uplati računa na internetskom bankarstvu samo dio cjelovitog e-računa, a upravo tu uskače nova tvrtka HPD iRačun koja ispostavlja i specifikaciju računa.

Najveći konkurent tvrtke Redok je tvrtka Računi.hr  Damira Sabola koja surađuje s Financijskom agencijom, dok su najveći konkurenti Hitre tvrtke CityEx, APIS IT i Hrvatska pošta.

Črnjević iz Hitre kaže da su lani prošli kroz restrukturiranje te da su godinu zaključili s 40 zaposlenih i prihodom od 25 milijuna kuna. 

Komentirajte prvi

New Report

Close