Hernadi: Mol dugoročno može sa ili bez Ine

Autor: Ana Blašković , 17. listopad 2016. u 21:59
Z. Hernadi kaže da u Vladi nema kooperativnog partnera/B. Šćitar/Vl/PIXSELL

Šef mađarskog Mola napao Banske dvore za “mentalitet planske ekonomije”.

Mađarski Mol slijedit će poslovni put i planove sa ili bez Ine, poručio čelni čovjek kompanije Zsolt Hernadi u intervjuu mađarskom portalu Origo.hu povodom strategije "Mol Group 2030 – Enter Tomorrow".

Odgovarajući na pitanje je li Ina njezin dio, Hernadi je rekao da je strategija za budućnost, a ne za sadašnjost ili prošlost, što je zasad Ina. "Mol daje sve od sebe da održi Inino poslovanje u pozitivi, no za pitanje dugoročnog razvoja definitivno će trebati i kooperativnog partnera, posebno u hrvatskoj Vladi. Hrvatske su vlasti do sada bile spremne na konzultacije s Mol-om samo o razvojnim konceptima 2003. i 2008., znatno prije krize, no sada je 2016., a svijet ide prema naprijed, a ne unazad", dodao je.

"Sve dok nismo u mogućnosti održavati smislene konzultacije s hrvatskom Vladom o budućem razvoju, a stalno smo suočeni s mentalitetom planske ekonomije, neće biti napretka na tom području. 'Mol 2030' strategija održiva je i bez Ine. Znamo kako i gdje se Mol može razvijati i Ina može imati ulogu na tom putu rasta, ali ne nužno", kazao je. Ministar gospodarstva Tomislav Panenić smatra da je Hernadijev intervju neprimjeren jer nastupa kao da je Mol većinski vlasnik, a ne jedan od dioničara Ine. 

Komentirajte prvi

New Report

Close