HEP će poplavljenima otpisati račune za svibanj i lipanj

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. lipanj 2014. u 16:05
Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

“Na terenu je desetak HEP-ovih ekipa koje će svima onima kojima mogu struju odmah vratiti”, rekao je Vrdoljak, dodajući kako je uvjet za to da je u kući netko prisutan i da je završena dezinsekcija i dezinfekcija objekta.

Hrvatska elektroprivreda (HEP) otpisat će mrežarinu i energiju svim kućanstvima s poplavljenih područja županjske Posavine za svibanj i lipanj, najavio je danas u Rajevu Selu ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, dodajući kako će HEP tim kućanstvima donirati i ispitivanje instalacija i nužni popravak, a ostali kapitalni popravci, rekao je, "doći će s obnovom kuća".

"Tražit ću od Nadzornog odbora i Uprave HEP-a da pripreme odluku za otpis mrežarine i energije HEP-a svim kupcima domaćinstvima za peti i šesti mjesec. Ima i 300 i nešto kupaca koji nisu na opskrbi HEP-a i – hoće li će ostali kolege to isti učiniti – ne znamo, ali znamo da HEP sa svojim ekipama prvi izađe na teren, prvi vrati napon i prvi pokaže solidarnost. To je vrijednost nacionalne kompanije i nacionalnih interesa", ustvrdio je Vrdoljak.

Po njegovim riječima, na poplavljenim područjima u županjskoj Posavini iz električne mreže bilo je iskopčano 3550 objekata, od kojih je struju dosad dobilo 600-tinjak. Od 44 trafostanice koje su morale biti isključene, 20-ak je vraćeno u pogon, a istodobno je obnovljeno 36 kilometara srednjonaponske mreže. Potebno je obnoviti još 18 kilometara te mreže.

"Na terenu je desetak HEP-ovih ekipa koje će svima onima kojima mogu struju odmah vratiti", rekao je Vrdoljak, dodajući kako je uvjet za to da je u kući netko prisutan i da je završena dezinsekcija i dezinfekcija objekta.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak obišao je u Rajevu Selu ekipe vinkovačke Elektre koje rade na osposobljavanju i puštanju napona na nekim dionicama dalekovoda, niskonaponske mreže i kućnih priključaka na poplavljenim područjima, a u Županji je bio na sastanku Državnog stožera za zaštitu i spašavanje.

Komentirajte prvi

New Report

Close