Hanfa “spasila” Agrokoru 800 milijuna kuna

Autor: Tin Bašić , 13. prosinac 2012. u 17:26
Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Regulator tržišta kapitala obustavio je postupak protiv Agrokora i koncern Ivice Todorića ne mora objaviti 800 milijuna kuna vrijednu ponudu za Belje.

Regulator tržišta kapitala obustavio je postupak protiv Agrokora i koncern Ivice Todorića ne mora objaviti 800 milijuna kuna vrijednu ponudu za Belje. Hanfa je u rješenju koji je objavila u četvrtak opširno obrazložila postupak ispitivanja svjedoka koji je Hanfa morala provesti i prikupljanja dodatne dokumentacije.

To je uostalom naložio i Visoki upravni sud koji je u srpnju poništio prijašnje Hanfino rješenje. Stoga je regulator ispitao sve svjedoke iz Agrkora, Hrvatskog fonda za privatizaciju i Vlade koji su tada sudjelovali u privatizaciji Belja. Regulator je ponovio cijeli proces istrage i zaključio kako Agrokor i ne mora objaviti ponudu za preuzimanje Belja jer nije zajednički djelovao sa Hrvatskim fondom za privatizaciju. Agrokoru je u korist išlo i stupanje na snagu novoga Zakona o preuzimanju dioničkih društava u studenome 2007. godine. Naime, Agrokor je 12. rujna 2007. povećao temeljni kapital Belja za 2,7 milijuna dionicanakon što je prije toga proveo preuzimanje.

Prema ZPDD-u iz 2002. godine, svako povećanje od pet posto unutar 18 mjeseci od provedeneog preuzimanja značilo je i objavu nove ponude za preuzimanje. No, budući da je u studenome 2007. stupio na snagu novi zakon o preuzimanju dioničkih društava, za Agrokor i HFP nije mogla nastati obveza preuzimanja, smatra Hanfa jer te odredbe u tom zakonu nije bilo. 

Komentari (17)
Pogledajte sve


pa gle, tako su misli i u ukrajini
ovo je jako opasno za državu, ali i za USA i za EU
a zašto su sada rusofili u ukrajini na vlasti ?

pivo nije rješenje, nego pamet u glavu

bome treba nešto jače od piva ovih dana ..a pametna glava teško može podnijeti i razumjeti ove posljednje događaje…baš me interesuje reakcija burze na BB+/B..

tko je najmoćniji čovjek u hrvatskoj. tko ima novac ima i moć. ivica todorić, najbogatiji hrvat. tko će biti na njegovom platnom spisku odlučuje on, selektivno, po potrebi.

Daklem, jedina odluka koja je ikada išla protiv Agrokor d.o.o., društvo za reketarenje, je naravno osporena. Baš me čudi. Ne vidim dan kada će Todorić i slični, završiti u bajbuku, ali opet nikada ne znaš, pravde ima čak i na ovome svijetu. Eto sanader i čačić ali i naši generali Gotovina i Markač svi su tamo di im je mjesto…

nijer bilo tako davno, kada su veleizdajnici na ovim prostorima završili u zatvorima, prije 60 godina
a što jednom bi, može opet

New Report

Close