Gubitak Grupacije Đuro Đaković 16,2 milijuna kuna, ponuđeni i razlozi

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. srpanj 2019. u 15:31
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Grupacija Đuro Đaković je u prvom polugodištu poslovala s ukupnim gubitkom od 16,2 milijuna kuna, od čega se na gubitak od prekinutog poslovanja odnosi se 2,9 milijuna kuna, dok je u redovnom poslovanju ostvaren gubitak od 13,3 milijuna kuna, pokazuje konsolidirani financijski izvještaj

Ostvaren je pozitivan EBITDA u visini od 3,2 milijuna kuna što je smanjenje u odnosu na isto razdoblje prošle godine za 16,9 milijuna kuna.

Istodobno su ostvareni poslovni prihodi u visini od 187,7 milijuna kuna te izvoz u visini od 140,3 milijuna kuna što čini 74,8 posto poslovnog prihoda.

Iz podataka iz izvještaja je vidljivo da su osnovna žarišta gubitaka u poslovanju grupe ĐĐ Specijalna vozila d.d. i ĐĐ Industrijska rješenja. Naime, Specijalna vozila poslovala su s polugodišnjim gubitkom od 9,9 milijuna kuna, a gubitak Industrijskih rješenja iznosio je 4,7 milijuna kuna.

ĐĐ Grupa d.d. zabilježila je gubitak od 2,5 milijuna kuna, dok su s druge strane ĐĐ Energetika i infrastruktura te ĐĐ Strojna obrada poslovale s dobiti od 2,8 odnosno 1,04 milijuna kuna.

Rezultat koji su ostvarili ĐĐ Grupa i ĐĐ Industrijska rješenja je odraz smanjenja obujma poslovanja u segmentu Industrije i energetike, kaže se u izvještaju i dodaje da su razlog tome izostanak i odgoda natječaja na kojima je taj segment poslovanja mogao dobiti nove poslove te optimizirati svoje kapacitete.

S obzirom da postoje natječaji na kojima Grupacija Đuro Đaković ima realne šanse da pobijedi, očekuje se bolje poslovanje toga dijela grupacije, navodi se.

Komentirajte prvi

New Report

Close