Gubitak Badela 1862 26,1 milijun kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. studeni 2013. u 12:44
Photo: Boris Scitar/Vecernji list

Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje koji su smanjeni sa 250,1 milijun kuna, na 232,7 milijuna kuna.

Tvrtka Badel 1862 u prvih je devet mjeseci ove godine poslovala s gubitkom od 26,1 milijun kuna, što je povećanje gubitka u odnosu na isto razdoblje lani kada je iznosio 12,9 milijuna kuna, podaci su iz nekonsolidiranog financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni su prihodi tvrtke ostvareni u iznosu od 246,05 milijuna kuna i smanjeni su 6,9 posto. Pad prihoda, kako pojašnjavaju u tvrtki, posljedica je otežanih uvjeta poslovanja tijekom ove godine, nelikvidnosti zbog blokade računa u prvim ovogodišnjim mjesecima te posljedično nemogućnosti urednog financiranja proizvodnje uoči turističke sezone.

Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje koji su smanjeni sa 250,1 milijun kuna, na 232,7 milijuna kuna.

U prvih devet mjeseci ukupni rashodi Badela iznosili su 272,16 milijuna kuna i smanjeni su prema istom razdoblju lani za 1,9 posto.

Pritom su materijalni troškovi manji za 4,5 posto, na 162,5 milijuna kuna, a smanjeni su i troškovi osoblja za 3,8 posto, na 39,6 milijuna kuna. Istodobno su financijski rashodi povećani 33,2 posto, na 40,4 milijuna kuna, a glavni razlog, kako se navodi u izvješću, su kamate na dospjela dugovanja.

U pojašnjenju poslovnih rezultata navodi se i kako Badel 1862 posluje u uvjetima utvrđene nelikvidnosti i neadekvatnosti kapitala te je nad tvrtkom pokrenut postupak predstečajne nagodbe koji je trenutno u fazi prekida.

Donošenjem rješenja o prekidu postupka predstečajne nagodbe Badel nastavlja poslovati i postupati sukladno Zakonu o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi pri čemu su produljeni rokovi provedbe postupka do okončanja poreznog nadzora.

U tijeku je izrada programa restrukturiranja Badela za što je angažirana konzultantska tvrtka A.T. Kearney, a cilj izrade programa je što brži izlazak iz postupka predstečajne nagodbe i eventualno pronalaženje strateškog partnera, navodi se u pojašnjenju poslovnih rezultata.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Tu tvrtku treba preimenovati u slavno prezime ,,Perković,,nakon toga likvidirati…najveće smeće u državi. [emo_bijesan]

New Report

Close