Građevinski div na koljenima, napustile ga već stotine radnika

Autor: Poslovni.hr , 08. travanj 2017. u 14:39
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

U sjeni događaja oko najveće privatne kompanije u Hrvatskoj,Agrokora, ovih dana kriza potresa i jednu od najvećih domaćih građevinskih tvrtki – Viadukt.

 Račun toga građevinara je blokiran od prošlog tjedna, radnici nisu primili već dvije plaće, a uskoro će doći na naplatu i treća.

Tvrtku zbog toga napuštaju radnici, prema podacima sindikata, zadnjih dana njih desetak dnevno, piše Večernji list. Od početka godine je Viadukt napustilo više od 400 zaposlenika. Potkraj prošle godine bilo ih je ukupno 1700. Tvrtka je snažan udarac doživjela ovaj mjesec zbog raskida ugovora za most Čiovo jer je probila rokove gradnje. Zbog krize poslovanja smijenjeni su predsjednik i član uprave, Joško Mikulić i Ivo Jurić, a za direktora je postavljen Krešimir Mikolić koji je bio član Nadzornog odbora tvrtke.

Viadukt je 2016. završio ostvarivši prihode od 806 milijuna kuna, što je 40-ak milijuna kuna više nego 2015., dok je dobit iznosila oko 700.000 kuna. No, unatoč pozitivnom poslovanju i aktivnim ugovorima vrijednim oko milijardu kuna, Viadukt je upao u nelikvidnost i blokadu.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (4)
Pogledajte sve

HC i HAC to je naveci problem,uhljeb do uhljeba, bez skole i kompetencije.


Novi PU studiro 11 godina, a u NO 70+ ekipa! Stali u vremenu i prostoru! Čist dokaz da naš čovjek može i nakovanj razhebat!

haha…ima i u tome nesto..

Nema više gosp. ŠUKERA , da intervenira dok treba dodati financijsku injekciju…
I da zažmiri dok treba platiti poreze……pa , i da riješi jeftine kredite s počekom….
Koje još dionice imaju hrvatski branitelji ..Peveca -.?

New Report

Close