GALERIJA: Ovo vozilo dobilo je Zlatnu kunu za inovaciju

Autor: Poslovni.hr , 01. ožujak 2013. u 15:30
Photo: Marijan Susenj/PIXSELL

Na svečanoj skupštini Hrvatske gospodarske komore, održanoj u četvrtak 28. veljače 2013. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, RASCO je primio priznanje Zlatna kuna za inovaciju – malo univerzalno vozilo MUVO.

Na svečanoj skupštini Hrvatske gospodarske komore, održanoj u četvrtak 28. veljače 2013. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, RASCO je primio priznanje Zlatna kuna za inovaciju – malo univerzalno vozilo MUVO.

Priznanje, koje se dodijeljuje za dugogodišnji istraživački rad i napore u uvođenju novih kvalitetnih proizvoda, u ime kompanije je primio predsjednik uprave Frane Franičević, priopćeno je iz nagrađene tvrtke.

RASCO je također bio nominiran za Zlatnu kunu u kategoriji trgovačkih društava srednje veličine, do 250 zaposlenika. Kao jedna od pet najuspješnijih hrvatskih kompanija u toj kategoriji, RASCO je nominiran na temelju kriterija uspješnosti kao što su brzi rast i razvoj, izvozna orijentacija, poslovni ugled trgovačkog društva i utjecaj na razvoj djelatnosti kojoj pripada.

MUVO je malo univerzalno vozilo za komunalno održavanje gradova, razvijeno i proizvedeno u Hrvatskoj. Dizajnirano je kao univerzalni nosač alata: od zimske opreme poput snježnih plugova, frezi i posipača, četki i spremnika za ljetno čišćenje ulica, kosilica, smetlarskog spremnika s kompaktorom, sve do spremnika i mlaznice za vatrogasnu službu ili hidrauličke podizne platforme za održavanje drveća i rasvjetnih tijela u gradovima.

"Brza i jednostavna izmjena priključaka i nadogradnji MUVO-u daje sposobnost obavljanja širokog raspona poslova tijekom cijele godine, čime se eliminira potreba korištenja više skupih, specijaliziranih vozila. Kompaktne dimenzije i izvrsne sposobnosti manevriranja čine MUVO odličnim za napučena, urbana područja. Kao plod vlastitog višegodišnjeg razvoja, ovo malo vozilo velikih mogućnosti za RASCO predstavlja ulazak u sasvim novi segment komunalnog tržišta. MUVO se proizvodi u RASCO-vim pogonima u Kalinovcu, a sastavne komponente vozila, kao i gotov proizvod, zadovoljavaju sve europske standarde kvalitete, sigurnosti i zaštite okoliša. MUVO je europsku premijeru doživio 2012. godine na sajmu IFAT u Münchenu, gdje je izazvao veliku pažnju europske javnosti  te je tijekom godine predstavljan na organiziranim prezentacijama u svim zemljama Jugoistočne Europe. Krajem 2012. prvi MUVO prodan je u Norvešku, te u sklopu zimske službe održava grad Bergen", kažu iz RASCO-a.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Čestitam! Drago mi je da se promoviraju hrvatske firme s vlastitom tehnologijom i znanjem. Ima hrvatska industrija budućnost, samo treba pričekati dok ovakve privatne firme ne ojačaju, i ne dođu do par milijardi kuna prihoda….onda će biti obrta i malih radionica koji će raditi za njih.

Svaka čast!

New Report

Close