Francuzi u Koprivnici grade tvornicu cipela

Autor: Biserka Ranogajec , 03. siječanj 2012. u 13:40

Tvrtka Arche dolazi u poslovnu zonu Dravska upravo zbog kvalitetnih radnika bivše Sloge

U poslovnoj zoni Dravska u Koprivnici francuska obućarska tvrtka Arche sagradit će ove godine tvornicu cipela. Arche je u Koprivnici već u rujnu prošle godine počeo proizvoditi obuću u iznajmljenoj hali sa 23 zaposlenih koji dnevno proizvedu 380 pari cipela, dok je u planu proizvodnja od 600 pari gotovih cipela i dodatnih 800 pari gornjišta.

Jasmina Stričević, pročelnica Upravnog odjela za financije i poticanje poduzetništva grada Koprivnice, navodi kako je kupoprodajni ugovor potpisan i da će tvrtka graditi poslovni objekt u poduzetničkoj zoni Dravska. “Završetak objekta je planiran u proljeće, a početak obavljanja djelatnosti u objektu bit će najkasnije u srpnju ove godine”, navodi Stričević. Cijena četvornog metra u poslovnoj zoni Dravska je 130 kuna, a Arche je kupio 4050 četvornih metara zemljišta. Grad Koprivnica osim ove prodaje i sve ostale potpuno komunalno opremljene građevinske parcele u poduzetničkim zonama. “Prije nekoliko godina bilo je određenih kontakata s predstavnicima Archa i ponudili smo im niz pogodnosti u izgradnji i, ono što je najvažnije, kvalitetnu radnu snagu kojoj je područje obućarstva više nego poznato, ali ništa konkretno se nije dogodilo”, rekla je Stričević. Koprivnička tvornica cipela Sloga bila je nekada poznata po kvaliteti izrade i imala je puno poslovnih partnera iz inozemstva, a jedan od njih je bio i Arche. Stričević kazuje kako su upravo kvaliteta zaposlenih u Slogi, uvjeti u kojima su radili, pri čemu prije svega misli na strojeve, te kvaliteta konačnog proizvoda bili presudni da Arche započne s radom u Koprivnici. Naravno tome je pridonio i niz pogodnosti koje su dobili od grada pokrećući proizvodnju.

Poslovna zona

Pola Dravske popunjeno
Poslovna zona Dravska je popunjena tek u jednoj polovici, a grad namjerava kupiti još zemljišta kako bi zonu povećao više od sadašnjih 42 ha. U zoni posluje dvadesetak tvrtki koje zapošljavaju više od stotinjak ljudi, od autosalona do Labora, Magme, Baltazara itd. Zona ima potpuno uređenu infrastrukturu i grad daje niz olakšica. U zoni posluje i tvrtka Eurospužva, čiji je vlasnik Milan Gajski prije nekoliko godina kupio u stečaju Slogu, tvornicu obuće u kojoj danas radi više od 200 ljudi.

Komentirajte prvi

New Report

Close