FOTO: Dolaze im klijenti iz cijelog svijeta: Mladi hrvatski inženjeri rade za Audi, Mercedes, BMW, Toyotu, Nissan...

Foto: Davor Javorović / Pixsell Foto: Davor Javorović / Pixsell

Tvrtka zapošljava 78 zaposlenika, od kojih je čak 76 inženjera.

Nakon što je dugogodišnje partnerstvo novosadskog Naučno-istraživačkog instituta RT-RK, instituta za računalnu tehniku i računalne komunikacije, i osječkog Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija 2014. godine okrunjeno formiranjem tvrtke u mješovitom vlasništvu, softverska grana automobilske industrije u Osijeku počela se naglo razvijati, pa tako danas u Slavoniju dolaze klijenti iz cijelog svijeta, piše Glas Slavonije.

Naime, “mladi” Institut RT-RK Osijek d.o.o. u središtu grada pruža usluge za tvrtke poput Audija, BMW-a, Mercedesa, Toyote, Nissana, Volva te švedskog Autoliva, kojima svestrani osječki inženjeri testiraju i verificiraju razne softvere, omogućavajući im tako prestižne certifikate i efikasno korištenje najmodernijih tehnoloških otkrića. Sjedište te uspješne tvrtke, koja je u području informacijskih tehnologija među vodećima u cijeloj regiji, jučer je posjetio gradonačelnik Ivan Vrkić, koji je u neformalnom razgovoru sa Zvonimirom Kaprockim, direktorom RT-RK Osijek d.o.o., i Dragom Žagarom, dekanom osječkog FERIT-a, otkrio sve o brzorastućoj grani automobilske industrije i sveopćoj potražnji za kvalitetnim inženjerima, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu.

- Naša tvrtka zapošljava 78 zaposlenika, od kojih je čak 76 inženjera, a u konstantnoj smo potrazi za kvalitetnim elektrotehničarima i programerima te smo do sada stipendirali i 92 studenta s FERIT-a. Tako je čak 77 % naših zaposlenika mlađe od 30 godina, a na taj postotak najviše utječe upravo 50 bivših stipendista, zaposlenih na neodređeno - ukratko je pojasnio Kaprocki, naglašavajući kako njegova tvrtka trenutačno ima uvjete za zapošljavanje još 50 inženjera, ali ih iznimno teško pronalaze jer je softverska grana automobilske industrije još u povojima. Zbog toga su osmislili jedini funkcionalni model koji u suradnji s FERIT-om omogućava obuku mladih inženjera specijaliziranim studijskim programima, a impresivna prosječna plaća od 7300 kuna, uz mogućnost daljnjeg napretka, samo dodatno motivira mlade zaljubljenike u tehnologiju na rad u odličnom mladom timu te informatičke tvrtke.

Komentari (2)
  • System2
    System2 11:28 8.3.2018.

    I da, placa od 7300 kn nije uopce impresivna nego je žalosna.

  • System2
    System2 10:46 8.3.2018.

    Dobro je što se nešto dešava. Ali kupite radnicima monitore za developere i preselite u prostor gdje necete biti poslagani ko sardele. Ovako kad ih vidim dođe mi da se rasplacem.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve