FOTO: Iz Maistre najavili nove investicije i obaranje rekorda

Autor: Poslovni.hr/H , 10. srpanj 2015. u 15:25
Foto: Press

Čelnici Maistre ističu i kako u prvih šest mjeseci bilježe rast noćenja za 8 posto, pri čemu rast za 11 posto u hotelima, a 5 posto u kampovima.

Adris grupa, u čijem sastavu posluje Maistra, do 2017. godine namjerava u turizam uložiti dodatnih 1,4 milijarde kuna, najavili su u petak čelnici Maistre na medijskom danu u Rovinju.

Najvažnija ovogodišnja investicija Maistre je 30 milijuna kuna vrijedna obnova hotela Adriatic u Rovinju, a potpuno obnovljeni hotel je početkom srpnja primio prve goste.

"Sigurno je da će taj hotel imati dobru popunjenost cijele godine, a s obzirom da se nalazi na samoj rivi u starogradskoj jezgri Rovinja i njegovi su stanovnici zadovoljni preuređenjem i rado ga posjećuju", naglasio je predsjednik Uprave Maistre Tomislav Popović.

Hotel Adriatic ima 18 luksuzno uređenih soba, restoran koji spaja istarsku i francusku gastronomiju, 'viskoteku' koja nudi 110 whiskey iz cijelog svijeta među kojima iz Indije i Japana, interijerom dominiraju umjetnine lokalnih i regionalnih umjetnika, itd.

Popović se nada da će ove jeseni krenuti s obnovom najstarijeg rovinjskog hotela Park kojeg planiraju potpuno srušiti te kroz iduće dvije godine, do 2017. izgraditi i urediti na razinu pet zvjezdica u što će ukupno uložiti 500 milijuna kuna.

"Još čekamo neke dozvole zbog sporova o imovinsko-pravnim odnosima ali je projekt prošao i kao strateški projekt te se nadamo da ćemo ove jeseni moći krenuti s tim", rekao je.

Na jesen bi trebala krenuti i investicija u hotel Valdalizo kojeg će također potpuno rušiti te već do idućeg ljeta, ako sve bude po planu, s 240 milijuna kuna urediti u obiteljski resort.

Čelnici Maistre ističu i kako u prvih šest mjeseci bilježe rast noćenja za 8 posto, pri čemu rast za 11 posto u hotelima, a 5 posto u kampovima.

"Ove godine imamo i više kapaciteta nego lani, kampovi rade bolje zbog ljepšeg vremena, a i dio gostiju koji je planirao ići u Grčku ili Tunis su preko naših partnera, touroperatora došli u naša turistička naselja", kaže Popović koji tvrdi da bi ova godina za tu tvrtku mogla biti još jedna rekordna godina.

Po prihodima su već sada iznad očekivanog, vjeruje da će tako biti i do kraja godine, a pad s ruskog tržišta nadoknadili su s drugih tržišta i Britancima koji su sada na četvrtom mjestu gdje su nekad bili Rusi.

Popović je iznio i podatak da su sa 100 tisuća ruskih gostiju 2012. ove godine 'pali' na 18 tisuća.

Komentirajući prijedloge tri turistička zakona – o turističkim zajednicama, o boravišnoj pristojbi i o turističkoj članarini, Popović je ocijenio da imaju dosta manjkavosti, da ne bi bilo dobro da idu u proceduru ovakvi kakvi su sada i da će svakako trebati raditi na tim prijedlozima.

"Sustav turističkih zajednica treba osvježenje i promjene, a teško je tu pomiriti sve interese pa i politiku, ali vjerujem da je udruživanje lokalnih turističkih zajednica pogotovo onih malih, s malim prihodima, neminovno kako bi se moglo ozbiljno raditi na razvoju proizvoda", poručio je Popović.

Komentirajte prvi

New Report

Close