FOTO: Croatia Airlines prvi put prevezao dvomilijuntog putnika u godini

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. prosinac 2017. u 08:52
Foto: Marko Prpić / Pixsell

Iz Croatia Airlinesa ističu kako je, uz ostalo, rast putničkog prometa rezultat uvođenja četiri nove sezonske linije u svibnju ove godine.

Croatia Airlines u utorak je prevezao dvomilijuntog putnika u ovoj godini, a tu je brojku ostvario po put u povijesti kompanije odnosno od početka putničkog prijevoza u svibnju 1991. godine, izvijestili su iz Croatia Airlinesa.

U dosadašnjem dijelu godine Croatia Airlines je ostvario ukupan rast putničkog prometa od 10 posto, pri čemu je u međunarodnom prometu bilo 11 posto više putnika, a u domaćem redovnom prometu 7 posto više nego 2016. godine.

Iz Croatia Airlinesa ističu kako je, uz ostalo, rast putničkog prometa rezultat uvođenja četiri nove sezonske linije u svibnju ove godine – iz Zagreba u Stockholm, Oslo, Helsinki i Bukurešt. Tijekom turističke sezone nastavljeni su i sezonski letovi u Lisabon, Milano, Prag i Sankt Peterburg, koji su uvedeni 2016. godine. Zbog velikog interesa putnika sezonski letovi u Barcelonu i Lisabon produljeni su u zimski red letenja 2017./2018.godine te se odvijaju i nakon turističke sezone.

Jubilarna dvomilijunta putnica je Nensi Kranjčević iz Pule koja je letjela na redovitom međunarodnom letu Kopenhagen – Zagreb. Na svečanosti u Zračnoj luci Franjo Tuđman održanoj nakon slijetanja zrakoplova, direktor prodaje i marketinga Croatia Airlinesa Boris Kolka darovao joj je dvije povratne karte u poslovnom razredu za jedno od međunarodnih odredišta Croatia Airlinesa po vlastitom izboru.  

Početkom srpnja Croatia je prevezla milijuntog putnika, također najranije u povijesti tvrtke. 

U cijeloj 2017. godini u zrakoplovima hrvatskoga avioprijevoznika očekuje se ukupno više od 2,1 milijun putnika. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Kad vlada misli prodati Croatia Airlines nekom šeiku? Ovo više nema smisla….

New Report

Close