Ford kamioni u 5 godina do 10% hrvatskog tržišta

Autor: Darko Bičak , 01. listopad 2017. u 10:42
Novi centar u Zagrebu/Žarko Bašić/PIXSELL

Auto Hrvatska uz MAN ima i novi brend.

Iako je Ford jedan od omiljenijih brendova osobnih i dostavnih vozila u našoj zemlji, od jučer u Zagrebu postoji i salon te servis koji će prodavati i održavati i Fordove kamione.

Radi se o suradnji između Auto Hrvatske, odnosno njihove tvrtke Kam i Bus Importer, te Ford Trucksa, a koji je u Zagrebu predstavljen preko turske tvrtke Ford Otosan koja je već 20-ak godina partner Forda u kamionskom segmentu. Auto Hrvatska je kao zastupnik MAN-a već lider na hrvatskom kamionskom tržištu s udjelom od 40-ak posto, a ispred brendova Iveco i Volvo.

 

Yenigun

Hrvatska nam je važna logistička poveznica između europskih tržišta .

Kako je pojasnio Lari Host, direktor Kam i Busa, plan je da Ford tegljači u narednih pet godina zauzmu 10% tržišta u Hrvatskoj, ali i u BiH, Makedoniji te Sloveniji koje ova tvrtka pokriva. Radi se o kamionima između 18 i 41 tone nosivosti te snage motora od 330 do 480 konjskih snaga. "Prvi kamion prodaje trgovac, a sve ostale pouzdani servis – krilatica je koja važi u ovom biznisu. Stoga nam je vrlo važno da imamo kvalitetne centre s lagerom rezervnih dijelova", kazao je Host dodavši da im je prvi kupac kamiona tvrtka Val-int iz Sv. Nedjelje koja se bavi zbrinjavanjem otpadnog ulja.

Haydar Yenigun, direktor Ford Otosana, kazao je da su u oni u velikoj ekspanziji, kako u samoj Hrvatskoj gdje ubrzo otvaraju centre u Osijeku, Rijeci i Splitu, tako i ovom dijelu Europe gdje im Hrvatska predstavlja važnu logističku kariku na razmeđi zapadne, središnje i jugoistočne Europe.  

Komentirajte prvi

New Report

Close