Finvest iz Drvara privremeno ne radi, čekaju se sirovine

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. siječanj 2013. u 15:55
Goran Kovačić/PIXSELL

Predsjednik Nadzornog odbora Finvest Drvara Mirko Radić kazao je kako će se posao nastaviti onoga časa kad se nađe sirovina.

Tvornica za preradu drveta "Finvest" iz Drvara, koja posluje u sastavu Finvest Corp-a iz Čabra u vlasništvu hrvatskog poduzetnika Marijana Filipovića, prestala je s radom 23. prosinca prošle godine, a iz njenog Nadzornog odbora najavljuju da će s radom nastaviti kada osiguraju sirovine. Predsjednik Nadzornog odbora Finvest Drvara Mirko Radić kazao je kako će se posao nastaviti onoga časa kad se nađe sirovina, odnosno namjera je početi s radom iza 8. siječnja.

Kazao je i kako tvrtku muče problemi kao i ostalu drvnu industriju, no kako nema govora o prekidu proizvodnje. "Službeno ne radimo do 8. siječnja hoće li i što biti nakon toga ni sami ne znamo", rečeno je pak Hini u upravi drvarske tvornice koja zapošljavala oko 300 ljudi, a pod logom "Finvesta" posluje od 1996. godine.

Pilana, koja je ujedno najvažniji pogon u drvarskom "Finvestu", ne radi još od rujna prošle godine, a gubici u toj tvornici se gomilaju uključujući i dugovanja za sirovinu te porezni dug. Prema posljednjem financijskom izvješću Finvest Corp-a, akumulirani gubitak drvarskog Finvesta premašio je iznos od 40 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close