Ericsson ugovorio izvozne poslove vrijedne više od 45 mil. kuna

Autor: Poslovni.hr , 20. ožujak 2013. u 10:34
Gordana Kovačević (Foto: Žarko Bašić/PIXSELL)

U narednom razdoblju očekuju otvaranje i kosovskog tržišta za nove mobilne tehnologije budući je Kosovo još uvijek jedina europska zemlja gdje ne postoji 3G signal.

Ericsson Nikola Tesla ugovorio je nove izvozne poslove u vrijednosti više od 45 milijuna kuna. S kosovskim operatorom Ipkom potpisan je okvirni ugovor kojim se definiraju strateški odnosi Ericssona NT za sljedeće vremensko razdoblje. Također, u tijeku je realizacija ranije ugovorenih projekata o hardverskoj i softverskoj nadogradnji pojedinih čvorova postojeće mreže odnosno modernizaciji elemenata mreže koji su u Ipkovoj mobilnoj mreži zaduženi za prijenos podataka, kao i uvođenju novih WiFi rješenja, priopćeno je iz Ericssona Nikole Tesle.

Na bosansko-hercegovačkom tržištu Ericsson Nikola Tesla nastavio je suradnju s HT Mostarom. S ovim je operatorom ugovoreno proširenje radijskog dijela mreže te isporuka radio linkova, (Ericssonovo Mini Link rješenje) za njihovo povezivanje.

Na tržištu Crne Gore s operatorom Crnogorskim Telekomom potpisan je novi višegodišnji ugovor kojim se definira suradnja u modernizaciji paketske jezgrene mreže ovog operatora. Realizacijom ugovora ovaj crnogorski operator će prvi u Deutsche Telekom grupi imati implementirano najmodernije Ericssonovo Packet Core rješenje koje će njegovim korisnicima omogućiti još veće brzine prijenosa podataka. S Crnogorskim Telekomom dogovoren je i niz projekata nadogradnje postojećih čvorova u mobilnoj i fiksnoj mreži.

Predsjednica Uprave Gordana Kovačević komentirala je potpisane ugovore: "Raduje me nastavak dobre poslovne suradnje s našim partnerima i kupcima u regiji. Implementacija naših rješenja za korisnike navedenih operatora predstavlja korak prema umreženom društvu u kojem će sve što ima koristi od povezivanja biti umreženo. Ovo će dovesti do važnih promjena u životu ljudi te ponuditi nove mogućnosti u poslovnoj suradnji, edukaciji i zabavi. U narednom razdoblju očekujemo otvaranje i kosovskog tržišta za nove mobilne tehnologije budući je Kosovo još uvijek jedina europska zemlja gdje ne postoji 3G signal."

Komentirajte prvi

New Report

Close