Ericsson NT potpisao ugovore vrijedne 81 milijun kuna

Autor: Poslovni.hr , 19. listopad 2012. u 11:00
Gordana Kovačević (PXL)

Potpisani su ugovori o proširenju radijskog dijela mobilne mreže vezan uz GSM/UMTS tehnologije kao i proširenju fiksne mreže BH Telecoma.

Nedžad Rešidbegović, generalni direktor BH Telecoma i Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, potpisali su ugovore o proširenju radijskog dijela  mobilne mreže vezan uz GSM/UMTS tehnologije kao i proširenju fiksne mreže BH Telecoma, priopćeno je na Zagrebačkoj burzi. Ukupna vrijednost ugovorenih poslova je 81 milijun kuna.  Nedžad Rešidbegović je tim povodom izjavio: "Današnje potpisivanje ugovora sa  kompanijom Ericsson Nikola Tesla predstavlja nastavak modernizacije mreže BH Telecoma  kako bi se našim korisnicima omogućila veća kvaliteta postojećih usluga kao i dostupnost  novih najsuvremenijih usluga, a sve u skladu s nastojanjima BH Telecoma da prati svjetske trendove u segmentu telekomunikacija".

Gordana Kovačević je istaknula: "Ovi ugovori su  važni jer je riječ o nastavku dugogodišnje uspješne suradnje s BH Telecomom u području daljnjeg razvoja mreža ovog vodećeg bosansko-hercegovačkog telekomunikacijskog  operatora. BH Telecomu će omogućiti povećanje broja korisnika i nove prihode, a njegovim korisnicima još bolje i kvalitetnije usluge. Nove brzine podatkovnog prijenosa odlična su podloga za multimedijalne usluge nove generacije što nudi novu razinu komunikacijskih mogućnosti. Ovime nastavljamo suradnju s našim strateškim partnerom olakšavajući napredne komunikacijske usluge i nudeći prednosti koje iz toga proizlaze njegovim korisnicima u svakodnevnom životu i radu."

Elvidin Kovač, izvršni direktor za tehnologiju i razvoj servisa BH Telecoma je više rekao o perspektivi razvoja mreže BH Telecoma: "Sa zadovoljstvom mogu reći da je danas za BH Telecom značajan datum, jer smo, između ostalog,  potpisali ugovor koji će u naredne dvije godine kompaniji omogućiti daljnji razvoj mobilne mreže u skladu sa zacrtanim strateškim i planskim aktivnostima. Realizacijom ovog ugovora BH Telecom ne samo da će ostvariti daljnje širenje svoje 2G i 3G mreže već će i izvršiti strateške pripreme za prelazak na LTE PRESS INFO tehnologiju jednostavnom softverskom nadogradnjom. Efekte potpisanog ugovora osjetit će upravo krajnji korisnici jer će se njegovom realizacijom omogućiti svima da na svojim smartphone uređajima i tabletima mogu uživati u prednostima podatkovnog prijenosa preko 3G mreže jer će na raspolaganju imati veće pristupne brzine. Osim većih pristupnih brzina ponudit će se i mobilna televizija, a stvorit će se i kvalitetna osnova za implementaciju multiscreena u 2013. godini te formiranje drugih poslovnih modela koji će BH Telecomu omogućiti da u narednom razdoblju unaprijedi svoju ponudu usluga (prije svega multimedijalnih) krajnjim korisnicima te na taj način i dalje ostane operator broj 1 u Bosni i Hercegovini."

Jagoda Barać, direktorica prodaje i marketinga za susjedne zemlje u Ericssonu Nikoli Tesli je povodom nastavka ove uspješne suradnje izjavila: "Našu suradnju obilježava obostrano razumijevanje i predani rad. Samo na ovaj način možemo odgovoriti izazovnim zahtjevima umreženog društva i zajedno izgrađivati komunikacijsku budućnost Bosne i Hercegovine."

Komentirajte prvi

New Report

Close