Ericsson NT potpisao dva sporazuma o suradnji

Autor: Poslovni.hr/Hina , 08. ožujak 2013. u 15:46
Thinkstock

U projekt su uključene i tri jedinice lokalne samouprave – s otoka Rab, s područja Liburnije Kastav te iz Gorskog kotara – Delnice.

Kompanija Ericsson Nikola Tesla potpisala je danas u Rijeci sporazum o poslovnoj suradnji sa Primorsko-goranskom županijom i Ekonomskim fakultetom Rijeka, a cilj sporazuma je povezivanje lokalne samouprave, obrazovanja i industrije kao preduvjeta za bržu i kvalitetniju implementaciju novih ICT tehnologija, gospodarski rast te pripremu za ulazak u umreženo društvo budućnosti.

Posebna pozornost ove suradnje daje se uspostavljanju čvrste veze u ovome trokutu jer se tako djeluje na sve uključene strane u smislu bolje i brže prilagodbe zahtjevima razvoja društva i poslovanja te pozitivnog utjecaja na okoliš, navodi se u priopćenju kompanije.

Obnašatelj dužnosti župana Primorsko-goranske županije Vidoje Vujić kazao je kako je projekt e-Županija bitan jer inicira aktivnosti na nužnoj transformaciji Primorsko-goranske županije u suvremenu, regionalnu elektroničku upravu, s uključivanjem stanovništva u informacijsko društvo, a uz to je i ključan preduvjet za realizaciju razvojnih projekata Županije i raspoloživost elektroničke komunikacijske infrastrukture.

U projekt su uključene i tri jedinice lokalne samouprave – s otoka Rab, s područja Liburnije Kastav te iz Gorskog kotara – Delnice.

Suradnjom s Ericssonom Nikola Teslom i realizacijom svojih postavljenih ciljeva Županija postaje lider u projektima informatizacije na razini države te je do kraja ove godine spremna kandidirati se za sredstva strukturnih fondova EU, za daljnju realizaciju projekta, za što je dobila i podršku Vlade, odnosno ključnih Ministarstva, naglasio je Vujić.

Predsjednica kompanije Ericsson Nikola Tesla Gordana Kovačević kazala je kako je ova suradnja u skladu je s Ericssonovom vizijom umreženog društva u kojem će sve što ima koristi od umrežavanja biti povezano što otvara neograničene mogućnosti za inovativnost, ali i potrebu za kontinuiranim investiranjem u nova znanja, rješenja, proizvode i usluge.

Napomenula je i kako se samo kroz povezivanje i suradnju mogu omogućiti preduvjeti za brži razvoj jedinica lokalne samouprave.

Dekan riječkog Ekonomskog fakulteta Heri Bezić je kazao kako projekti u okviru suradnje s Ericssonom Nikolom Teslom i Županijom nemaju samo regionalni značaj u pogledu razvoja infrastrukture najviše razine, već će omogućiti razvoj na cijelom prostoru Hrvatske.

Komentirajte prvi

New Report

Close