EBRD financira širenje JGL-a s 20 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 22. siječanj 2015. u 22:00
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Udvostručit će proizvodne kapacitete.

Zagreb Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisala je multivalutni zajam od 20 milijuna eura s Jadran Galenskim Laboratorijem (JGL).

Financiranje će, priopćili su iz EBRD-a, omogućiti kompaniji da udvostruči proizvodne kapacitete. JGL gradi novu tvornicu Pharma Valley, koja će udvostručiti proizvodnju sterilnih otopina i kreirati 100 radnih mjesta. Zajam EBRD-a dio je ukupne investicije koju je poduprla i Hrvatska banka za obnovu i razvitak zajmom od 32,7 milijuna eura.

Ivo Usmiani, predsjednik Uprave JGL-a, rekao je kako će zajam biti uložen u radni kapital "potreban za postojeće investicijske projekte te će ujedno dodatno potpomoći snažni rast i održiv razvoj. Njime ćemo osigurati kapacitete za daljnja istraživanja i razvoj, za proizvodnju i skladištenje, te će JGL steći podršku za daljnji strateški iskorak u odabrana terapeutska područja na globalnom farmaceutskom tržištu". JGL je druga po veličini farmaceutska kompanija u Hrvatskoj, specijalizirana za proizvodnju sterilnih kapi za nos, oči i uši, izvozi 75% svojih proizvoda, a cilj joj je postati vodeći svjetski proizvođač sterilnih otopina. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Bit će dosta i za kupnju IMZV?

New Report

Close