Dvoje hrvatskih članova izjurilo sa sjednice nadzornog odbora Ine

Autor: Poslovni.hr , 31. ožujak 2015. u 16:38
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Predstavnici MOL-a predložili su produljenje na samo godinu dana. O tome se na sjednici NO-a vodila vrlo oštra debata.

Nadzorni odbor Ine na današnjoj je prilično burnoj sjednici produljio mandat članovima Uprave, ali – posve neubičajeno! – samo na godinu dana. Odluka je izglasana bez prisustva dvojice hrvatskih članova NO-a, koji su demonstrativno napustili sjednicu, javlja Jutarnji list.

Podsjetimo, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak predložio je, a Vlada prihvatila da trojica hrvatskih članova Uprave: Niko Dalić, Ivan Krešić i Davor Mayer, kojima sa sutrašnjim danom završava dosadašnji mandat, ostanu na svojim funkcijama. Međutim, predstavnici MOL-a predložili su produljenje na samo godinu dana. O tome se na sjednici NO-a vodila vrlo oštra debata.

Hrvatski članovi NO-a Mladen Proštenik i Maja Rilović bili su protiv mađarskog prijedloga te su u znak prosvjeda napustili sjednicu. Kako im se predsjednik NO-a Siniša Petrović nije priključio, odluka o jednogodišnjem mandatu donesena je preglasavanjem. Poznavatelji prilika u Ini tvrde da MOL-ovo inzistiranje na godini dana ima veze s parlamentarnim izborima koji će se u međuvremenu dogoditi u Hrvatskoj, odnosno da Mađari spekuliraju kako će se s HDZ-om – dođe li na vlast – lakše dogovoriti.

Komentirajte prvi

New Report

Close