Dunapack ulaže još devet milijuna eura u Zaboku

Autor: Biserka Ranogajec/VL , 18. listopad 2013. u 18:05
Modernizirat će liniju za proizvodnju valovitog kartona/FOTOLIA

Otvorit će još 20 radnih mjesta, do 2030. udvostručit će proizvodnju.

Nakon 10 godina uspješna poslovanja, tvrtka Valoviti papir Dunapack iz Zaboka priprema investicije od devet milijuna eura koje će dogodine otvoriti 20-ak radnih mjesta.

Proizvodnu halu proširit će za četiri tisuće kvadrata, a modernizacijom linije za proizvodnju valovitog kartona i postavljanjem dviju novih proizvodnih linija za kutije kapacitete će povećati za 20 posto, najavljuje Zvonimir Čuljak, direktor Dunapacka, koji posluje u sastavu austrijskog Prinzhorn Holdinga. Završetkom investicijskoga ciklusa tvornica u kojoj će raditi više od 180 ljudi bit će spremna za rast tržišnog udjela koji sad na hrvatskom tržištu iznosi 32 posto. U posljednjih pet godina, iako je potražnja za tom ambalažom u padu zbog pada industrije, Dunapacku tržišni udio raste. Za razliku od primjerice Tondacha iz Bedekovčine, također austrijskog vlasnika koji je proizvodnju zbog krize preselio u  tvornicu u Đakovu, u Zagorju Dunapack ima dugoročne planove.

Do 2030. vlasnici u Zaboku planiraju udvostručiti proizvodnju. Od ukupne proizvodnje 60 posto namijenjeno je domaćem tržištu.  Austrijanci su gradnju tvornice u Zaboku počeli 2003., vrijednost projekta bila je 23 milijuna eura, tvornica je otvorena 2004. i posao je našlo 112 ljudi. U međuvremenu je u proizvodnju i preradu kartona investirano još osam milijuna eura. "Prepoznatljivi smo u Sloveniji, Austriji i Mađarskoj te BiH i dijelu Srbije", kaže Čuljak i dodaje da je zabočki Dunapack i jedan od uspješnijih pogona Prinzhorn Holdinga, čiji je godišnji promet oko 1,1 milijardu eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close