Ducati Komponenti u Ludbreg uložio još 5 milijuna eura, uskoro 200 zaposlenih

Autor: Ivica Beti/VL , 17. siječanj 2017. u 22:01
Tvrtka danas u Ludbregu zapošljava ukupno 152 radnika /Damir Špehar/PIXSELL

Talijanski veleposlanik Adriano Chiodi Cianfarani kaže da su investitori iz Italije zadovoljni i kvalitetnom radnom snagom.

Pet milijuna eura uložila je tvrtka Ducati Komponenti iz Ludbrega u Varaždinskoj županiji u novu proizvodu halu površine 4000 četvornih metara u kojoj će raditi pedesetak ljudi.

Vlasnici su odlučili investirati u proširenje proizvodnih kapaciteta za proizvode tzv. zelene energije i kondenzatorskih baterija.  Tvrtka je dio talijanske grupe Ducati Energia iz Bologne koja u Ludbregu posluje od 2002. godine, a najpoznatija je po proizvodnji generatora, motora, statora, dijelova vanbrodskih motora, dijelova za dvokotače i pametnih brojila, ali i e-mobility proizvoda poput električnog četverocikla FreeDuck4, električnog bicikla FreeDuck2, kotača "Copenhagen Whell" za pretvorbu klasičnog u električni bicikl, te punionice za električna vozila. Tvrtka danas u Ludbregu zapošljava ukupno 152 radnika na oko 10.000 četvornih metara pogona. Na otvorenju nove hale bio je i vlasnik grupe Guidalberto Guidi. 

 

Guidi

Ovo je posljednji dio prve faze ulaganja naše grupe u Hrvatskoj.

Sve su traženiji inženjeri
"Ovo je posljednji dio prve faze ulaganja naše grupacije u Hrvatskoj", rekao je Guidi i najavio da će za nekoliko mjeseci imati oko 200 zaposlenih. Sve su traženiji inženjeri.  Talijanski veleposlanik Adriano Chiodi Cianfarani istaknuo je da talijanske tvrtke za ulaganja biraju Hrvatsku ponajprije zbog blizine i potencijala hrvatskog tržišta. Investitori su zadovoljni i kvalitetnom radnom snagom. Zanimljivo je i da je tvrtka prvo obavljala lohn poslove za talijanskog vlasnika u unajmljenoj hali sa 30 zaposlenika, da bi prije devet godina kupila zemljište s objektom u Zagorskoj ulici, nakon čega su neke djelatnosti preseljene iz Bologne u Ludbreg, gradić u kojem je broj zaposlenih u posljednje četiri godine povećan čak za četvrtinu. Prije sedam godina otvoren je i razvojni centar, a 2011. izgrađen je i opremljen moderni logistički centar. 

Svjetsko zlato
Potiču i razvoj lokalne zajendice, pa je tim učenika Srednje škole Ludbreg "Ducati Komponenti SŠ Ludbreg Team" osvojio zlatnu medalju na Svjetskom robotičkom prvenstvu u Leipzigu. Direktor Dražen Crnković na otvorenju nove hale govorio je i o odjelu mladih stručnjaka čiji će posao biti razvoj i istraživanje.

Komentirajte prvi

New Report

Close