Državi od prodaji udjela 79 milijuna kuna

Autor: Marina Biluš , 29. kolovoz 2017. u 22:00
Neslužbeno se doznaje očekivano - kupci su Poljaci

CERP-u stigla jedna valjana ponuda za državnih 11,7%, po dionici nude 50 kuna.

Na prodaji svog udjela u Luci Rijeka država će zaraditi 79 milijuna kuna. Računica proizlazi iz jedine pristigle valjane ponude za 11,75 posto udjela u kojoj se po dionici nudi kuna više od traženih 49.

Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) jučer je, po isteku roka za dostavu ponuda za kupnju državnog udjela, ne otkrivajući ime ponuditelja, objavio da će "nakon što izradi analizu pristigle ponude, te po donošenju odluke o istoj obavijestiti ponuditelja radi provođenja blok transakcije". Čim je u srpnju odlučeno da na prodaju ide paket od 1,58 milijuna dionica, kao najizgledniji kupac spominjao se najveći poljski lučki operater – OT Logistic Spolka Akcyjna, drugi po veličini dioničar riječke kompanije.

Jučer se neslužbeno čulo da su upravo Poljaci, koji trenutno drže 20,8 posto dionica, dali jedinu valjanu ponudu. Kako je Poslovni dnevnik već pisao, ponuđenim državnim paketom poljska bi kompanija dosegnula 32,5 posto vlasništva, a sljedeći korak bila bi javna ponuda otkupa. Što se državnog udjela tiče, u njezinu je portfelju trenutno ukupno 36,8 posto dionica, uključe li se udjeli Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.  

Komentirajte prvi

New Report

Close