Država prodaje Agroduhan i manje udjele u još osam tvrtki

Foto: Maja Santosi/24sata Foto: Maja Santosi/24sata

Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) objavio je u četvrtak javne pozive za prodaju 76,42 posto dionica slatinskog Agroduhana te za državne udjele u još osam tvrtki - Aerodromu Brač, Auto-Dubrovniku, Autoprijevozu iz Otočca, DTR-u, Đuro Đaković Alatnici, splitskom Ekranu, Metalmineralu iz Kerestinca te Poljoprivredi Lipik.

U slatinskom proizvođaču duhana Agroduhan CERP prodaje osam poslovnih udjela u vlasništvu države, HZMO-a, HZZO-a, HZZ-a, Hrvatskih voda i Hrvatskih šuma, koji zajedno čine 76,42 posto temeljnog kapitala tvrtke, a nominalna im je vrijednost 19,4 milijuna kuna.

 Rok za podnošenje pisama namjere za iskazivanje interesa za Agrolagunu je 27. ožujka, a nakon što CERP prikupi pisma namjere te se donese odluka o početnoj cijeni, uvjetima i provedbi postupka javnog prikupljanja obvezujućih ponuda, samo investitori koji su u roku dostavili pisma namjere bit će pozvani na podnošenje obvezujućih ponuda za kupnju.

 Istog dana istječe i rok za podnošenje pisama namjere za iskazivanje interesa za osam društava u kojima država, HZMO i CERP imaju udjele manje od 40 posto.

 Radi se o 38,47-postotnom udjelu u tvrtki Aerodrom Brač iz Gornjeg Humca, nominalne vrijednosti 15,3 milijuna kuna, potom 24,59 posto udjela u Đuro Đaković Alatnici iz Slavonskog broda, nominalno vrijednom 1,93 milijuna kuna. Javni se poziv odnosi i na 23,96 posto udjela u tvrtki Auto-Dubrovnik, čija je nominalna vrijednost 4,3 milijuna kuna te jednakom udjelu u tvrtki Metalmineral iz Kerestinca, nominalno vrijednom 1,95 milijuna kuna.

 Investitorima se nudi i 22,94-postotni udio u splitskoj tvrtki Ekran, koji je nominalno vrijedan 1,8 milijuna kuna, 14,42 posto udjela u Autoprijevozu iz Otočca, nominalne vrijednosti 1,5 milijuna kuna te 5,08 posto zagrebačke Domaće tvornice rublja, čija je nominalna vrijednost 2,02 milijuna kuna.

 Investitore koji iskažu interes za te udjele CERP će pozvati na postupak javnog nadmetanja za kupnju dionica i poslovnih udjela društva za koje su iskazali intere, nakon što se donese odluka o početnoj cijeni, uvjetima i načinu organizacije postupka javnog nadmetanja.

Komentari (2)
  • blackstone
    blackstone 19:05 23.2.2017.

    Drzava ulozila 100 milijuna u aerodrom brac,a sad ga nude za kikiriki.bravo strucnjaci. Rugali se pejnovicu,a sad oglase imate u 24 sata.najbolje objavite u modroj lasti,to vam citaju strateski investitori .

  • adris
    adris 11:31 23.2.2017.

    Prvo su jadne seljake navukli(navlakuša) da sade duhan(adris) i da ulože u to, ono što imaju,i kada je adris pokvareno prodao TDR,Bat-u,više im ti isti seljaci ne trebaju,ko ih j..e što su totalno izgubili i ono što su uložili.Ovo je za DORH,posebno Ante end company!

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve