Dok se Agrokor raspadao, Ivica Todorić slao milijune u Dubai

Autor: Poslovni.hr , 14. lipanj 2018. u 08:24
Foto: Pixsell / Thinkstock

Ovo je potpuno novi krak istrage.

Tjednik Express koji je u petak na kioscima donosi ekskluzivne dokumente i detalje o novom kraku istrage o Gazdinu izvlačenju novca iz Agrokora, pišu 24 sata. Oni pokazuju da je usred najveće krize, samo mjesec dana prije nego što će lani potpisati predaju Agrokora na upravljanje državi, Todorić sklonio preko Švicarske u Dubai pet milijuna eura.

U tom trenutku, u ožujku, vladala je opća panika u Hrvatskoj: Todorić je tražio pomoć države, nije imao za isplatu plaća radnicima, dobavljači su već krenuli s obustavom robe, a 60.000 radnika Agrokora u Hrvatskoj i regiji strepilo je hoće li završiti na ulici.

Todorić je uspio preveslati i posljednji put ruski Sberbank, koji mu je odobrio 100 milijuna eura u ožujku. Dao im je popis dobavljača koje trebaju isplatiti, ali je polovica tog novca ponovno završila u Agrokoru. Protiv Ivice Todorića je već otvorena istraga o izvlačenju 1,14 milijardi kuna iz Agrokora prethodnih godina. Od istražnog zatvora pobjegao je u London. No ovo je potpuno novi krak istrage.

Opširnije pročitajte ovdje.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Lako cemo mi sa Todoricem i Borgovcima, a sto cemo sa nasom ili nasim vladama koje su to sve skupa stitile i pomagale ??? A i dalje se radi po istim sistemima … 🙁

Konstrukcija o računu u Dubaiju je, ustvari, voda!

Informacije o navodnim tajnim transakcijama koje pompozno “ otkriva” jedan tjednik, a prenosi dio medija, potpuna su izmišljotina i zla konstrukcija koja nema nikakve veze sa stvarnošću. Transakcija koja se spominje u tom naručenom iskonstruiranom tekstu je najlegitimnija poslovna transakcija prema ugovoru za kupnju izvora i postrojenja za proizvodnju vode Costella u Sloveniji. Prodavatelj je kupcu, našoj švicarskoj tvrtki, odredio odredišni račun za uplatu i to u Dubaiju. Za sve postoji valjana dokumentacija, ugovor i ostala popratna dokumentacija.

Ovom je investicijom Agrokor (jer Costella se trebala spojiti s Jamnicom ), postao apsolutni lider u proizvodnji vode u ovom dijelu Europe. Nikada, baš nikada nisam iz Agrokora otuđio niti jedan jedini euro! Potpuno je jasno da Borg ne miruje, da znaju da se klupko kriminala u potpunosti odmotava i žele da budemo svi isti! E, nismo pajdaši iz Borga i Vlade! Za svih sto ugovora o kupnji tvrtki koje je Agrokor kroz 40 godina stjecao jamčim da je sve 100% čisto što je, uostalom lako provjerljivo.

Ovaj sramotni, tko zna koji po redu, sramotni i Agrokorovim novcem plaćen pokušaj moje diskreditacije, još je jedna konstrukcija koja neće proći! I to iz jednostavnog razloga jer je teška i sramotna laž!

Borgovci su male muhe u odnosu na ovog velikog smrada.

Kriminal ne opravdava kriminal. Hoće li pripadnici grupe Borg i Ivica Todorić završiti u zatvoru? Ili će se blatiti IT a Borgovcima nitko ništa?

New Report

Close